20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlaga şi Stănişoară au fost în Mehedinţi

Blaga şi Stănişoară au fost în Mehedinţi

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga, şi ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, s-au aflat vineri într-o vizită în judeţul Mehedinţi, unde cei doi s-au întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene pentru semnarea a trei contracte de finanţare în valoare de 24 de milioane de euro. Cele trei contracte vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport local şi regional în regiunea de sud-vest a Olteniei. În cadrul reuniunii de la Consiliul Judeţean Mehedinţi, ministrul Vasile Blaga a semnat, alături de preşedintele Marius Bălu, contractul de finanţare pe Programul Operaţional Regional pentru reabilitarea tronsonului de drum judeţean pe ruta Negoieşti-Floreşti, a cărui valoare de finanţare nerambursabilă se ridică la aproximativ 16 milioane de euro.
Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga, a spus că situaţia drumurilor din judeţ nu este deloc bună, ba mai mult decât atât, acesta şi-a arătat nemulţumirea faţă de un proiect iniţiat de primărie, care în 14 luni nu a fost pus în aplicare.
„Situaţia drumurilor din Mehedinţi nu este deloc bună şi asta o poate constata orice şofer până la urmă, dar acest lucru se poate rezolva. Trebuie să se facă proiecte, să se vină cu proiecte de modernizare, reabilitare şi aşa mai departe, pentru că bani sunt. Am aflat despre un proiect legat de locuinţe iniţiat de Primăria Severin, care nu a fost pus în aplicare până în prezent. Părerea mea este că dacă vrei să faci un lucru se poate“, a spus ministrul Vasile Blaga, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Prezent la întâlnirea de la Severin, ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, a fost întrebat care este stadiul anchetei în cazul armelor furate de la depozitul de armament de la Ciorogârla. Acesta a spus însă că nu poate da informaţii în acest caz.
„Ceea ce doriţi dumneavostră să aflaţi face parte din anchetă şi nu se poate dezvălui. Cei care ştiu mai multe sunt procurorii care se ocupă de caz. Ştiu doar că până acum avem câţiva suspecţi, restul face parte din dosarul de anchetă şi nu se poate face public“, a spus Stănişoară.
Alt proiect care s-a semnat vineri este cel referitor la reabilitarea a peste şapte kilometri de străzi din municipiul Orşova, proiect aparţinând Consiliului Local Orşova, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro. Cel de-al treilea contract se referă la modernizarea Drumului Judeţean 670, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi oraşul Baia de Aramă, a cărui valoare de finanţare nerambursabilă se ridică la circa zece milioane de euro şi care se va semna în maximum trei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU