28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei patroni români din Spania sunt în greva foamei

Trei patroni români din Spania sunt în greva foamei

Tot mai mulţi români care au făcut afaceri în Spania reclamă că au fost înşelaţi de firme spaniole. La mijloc sunt sute de mii de euro, bani care pot ruina rapid nu doar afaceri, ci şi vieţi. Trei patroni români din provincia Castellon sunt în greva foamei de o săptămână şi speră ca prin acest gest extrem să îşi recupereze restanţele de la firmele spaniole. "Muncim de şapte luni pentru o firma şi nu ne plăteşte. Ne-a plătit cu CEC-uri fără acoperire şi nu am putut ridica banii", a povestit Cornel Negulescu.

Un alt patron român a spus că trebuia să primească 108.000, încă din februarie anul trecut. "Eu acum pierd casa. Rămân şi dator la bancă şi fără casă şi fără nimic", spune Corneliu Stancu.

Doi dintre grevişti nu vor să renunţe cu nici un chip la protest. Nu îi sperie ce i s-a întâmplat celui de-al treilea protestatar, care a ajuns în spital din cauza lipsei de hrană. "Cred că o să ajungem la gesturi finale. Suntem hotărâţi să ne dăm foc aici în faţa sediului guvernului civil, pentru că noi am muncit, am ridicat Spania. Şi prin noi s-a ridicat Spania pentru că sunt unde sunt şi datorită străinilor", crede Corneliu Stancu.

Protestul de la Castellon nu e primul de aceste fel. Luna trecută, un alt român, Cătălin Damian, patron al unei firme de construcţiii, a făcut greva foamei la Madrid din motive similare. Protestul a făcut vâlvă în presa spaniolă, iar după după două săptămâni, Damian a primit garanţia că îşi va primi înapoi cei aproxiamtiv 1,5 milioane euro datoraţi de firme spaniole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS