30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 februarie, Ziua Numărului European de Urgenţă 112

11 februarie, Ziua Numărului European de Urgenţă 112

Parlamentul European şi Comisia Europeană vor organiza împreună Ziua Numărului European de Urgenţă 112, eveniment care se va desfăşura pe 11 februarie 2009, la Bruxelles. Cu această ocazie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din România a primit din partea Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA) premiul „Contribuţii remarcabile în domeniul 112“, pentru acţiunile desfăşurate în ultimii doi ani prin campania naţională de educare-informare în rândul elevilor pentru folosirea corectă a numărului 112. Evenimentul de la Bruxelles s-a desfăşurat sub patronajul preşedinţiei cehe a Uniunii Europene şi a secretarului de stat pentru Afaceri Europene al Belgiei.
La sfârşitul anului trecut, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator şi operator al Sistemului Naţional pentru Apeluri de Urgenţă, a îndeplinit toate măsurile stabilite prin planurile de acţiuni vizând implementarea facilităţii de localizare a apelantului care sună la numărul unic 112 din reţelele de telefonie mobilă.
În prezent, facilitatea de localizare este disponibilă în centrele de preluare a apelurilor de urgenţă şi în dispeceratele agenţiilor de intervenţie din toată ţara.
Potrivit prevederilor legale, localizarea terminalelor mobile se va face numai pe durata apelului la numărul unic de urgenţă 112 şi are drept scop reducerea timpului de acces al echipelor de intervenţie la urgenţele semnalate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS