15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate160 de elevi, premiaţi la Olimpiada Naţională de Fizică

160 de elevi, premiaţi la Olimpiada Naţională de Fizică

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea au fost premiaţi ieri câştigătorii Olimpiadei Naţionale de Fizică. Din cei peste 500 de elevi participanţi, 160 au fost premiaţi.

 

Din cei 160 de câştigători, 132 de elevi au primit menţiuni şi 28 s-au clasat pe locurile I, II şi III. Nouă elevi au obţinut locul III, 11 – locul II, şi opt – primul loc. Elevii cu menţiuni au fost răsplătiţi cu diplome şi bani, iar cei de pe locurile I, II şi III au primit şi medalii. Pentru menţiune s-au dat 50 de lei, locul III – 65 de lei, locul II – 90 de lei, şi locul I – 120 de lei.

În urma concursului, judeţul Vâlcea a obţinut patru menţiuni şi un loc III. „E pentru prima dată când particip şi nu mă aşteptam să câştig ceva, mai ales după proba practică, pentru că mi s-a părut extrem de grea. Doamna dirigintă, care e şi profesoara mea de fizică, m-a rugat să particip şi îi mulţumesc. Pe viitor o să mă axez pe matematică-fizică“, a declarat Alexandru Vlad Gavrilă, elev în clasa a VII-a la Şcoala cu clasele I-VIII „Tudor Vladimirescu“ din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, care a obţinut locul III.

Elevii din Bucureşti, cei mai buni

Cei mai buni fizicieni au fost elevii din Bucureşti. Din cele opt premii I, patru au mers în Capitală.

Au obţinut locul I: Petru Horia Nicolăescu, clasa a VII-a, Alexandru Vlad Gavrilă, clasa a VIII-a, Marius Constantin, clasa a XI-a, toţi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Locul I, la clasa a XII-a, a fost obţinut tot de un bucureştean, Virgil Băran, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava“. „Mă simt foarte bine, mai ales că am reuşit să fiu, ca şi anul trecut, pe locul I. Fizica e o pasiune foarte mare pentru mine, ca şi informatica. Mă bucur că am reuşit din nou să am o astfel de performanţă“, a spus Alexandru Vlad Gavrilă, din Bucureşti. Ceilalţi patru elevi care s-au situat pe primul loc sunt: Mihai Alex Kis, clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare, Tudor Tiron Giurcă, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional Iaşi, Bogdan Vlad Ghiţă, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ Arad, şi Gheorghe Mandreşi, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa.

Florin Smeureanu, inspectorul general şcolar al judeţului Vâlcea, le-a urat elevilor succes în continuare în activitatea pe care o desfăşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS