17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Cinci minori, printre care un român, au fost condamnaţi pentru uciderea unui băieţel

Grecia: Cinci minori, printre care un român, au fost condamnaţi pentru uciderea unui băieţel

Justiţia elenă a condamnat, astăzi cinci minori, printre care un român, pentru uciderea unui imigrant georgian în vârstă de 11 ani. Incidentul s-a petrecut în februarie 2006 în localitatea Veria din nordul ţării.

Tribunalul pentru minori din Salonic i-a condamnat pe cei cinci – doi fraţi greci, doi albanezi şi un român, care în momentul faptelor aveau 11 -12 ani – pentru "vătămare corporală cauzatoare de moarte, fără premeditare". Cei doi greci vor fi închişi într-un centru special din Volos până la majorat, când vor fi eliberaţi. Ceilalţi trei adolescenţi vor fi plasaţi sub tutela unor inspectori pentru minori şi vor trebui să presteze patru ore de muncă săptămânal, în folosul comunităţii, până la majorat. Curtea a decis să-l plaseze sub tutela serviciului de inspectori din Veria pe fratele mai mare al celor doi greci, care avea 17 ani în momentul săvârşirii faptelor, pentru sperjur şi ascunderea crimei.

Cei doi tineri greci au negat orice implicare în aceast caz, la fel şi românul. Numai cei doi albanezi şi-au recunoscut implicarea în moartea lui Alex, dar spun că a fost un accident, produs după o ceartă.

Dispariţia micuţului Alexander Meşisvili, cunoscut drept "Alex", a şocat Grecia. Cadavrul copilului nu a fost găsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS