6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura, fără stăpân

Prefectura, fără stăpân

În loc să lămurească situaţia, numirea noului prefect de Dolj nu a făcut altceva decât să încurce şi mai mult lucrurile în Prefectura Dolj, unde nimeni nu mai ştie cine e şeful.

Aşa cum era de aşteptat, guvernul Boc a decis schimbarea prefectului de Dolj, Silviu Dumitru. Prin Hotărârea de Guvern nr. 42 din 29 ianuarie 2009 s-a dispus eliberarea sa din funcţia de prefect în baza principiului mobilităţii înalţilor funcţionari publici şi numirea lui ca inspector guvernamental prin decizia primului ministru nr. 165, din aceeaşi dată.
Printr-o altă hotărâre de guvern, nr. 43 din aceeaşi dată, executivul l-a numit prefect pe Florin Stancu, fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean Dolj, care va ocupa „temporar“ această funcţie, „până la organizarea concursului în vederea ocupării definitive a postului“.
Lăsând la o parte orice discuţii privind această schimbare, rămâne altă problemă majoră: cine e acum prefect?

„Eu nu mai sunt prefect“

În Prefectura Dolj, echipa fostului prefect îşi făcuse deja bagajele ieri. Silviu Dumitru i-a adunat de dimineaţă pe subor-donaţi şi le-a mulţumit pentru colaborare, apoi s-a pregătit şi el de plecare. Noul prefect însă n-a apărut. Dacă au văzut că nu mai au nici un şef, angajaţii şi-au luat tălpăşiţa acasă, în condiţiile în care nimeni din instituţie nu mai ştia cine se află la conducere.
„Eu, din 29 ianuarie, de când a fost publicată hotărârea de guvern în Monitorul Oficial, nu mai sunt prefect, nu mai am voie să semnez nici un act în această calitate“, a declarat Silviu Dumitru. Judeţul nu are însă nici subprefect, întrucât titularul acestei funcţii, Ionel Ciobotea, „este în concediu medical“, potrivit lui Dumitru. Cine ocupă în prezent această funcţie? Greu de răspuns, poate chiar imposibil… „Domnul Stancu nu a trecut astăzi (ieri – n.r.) pe la prefectură să-şi preia funcţia, aşa că nu ştiu cine este acum prefect. Ştiu doar că eu nu mai sunt“, susţinea Silviu Dumitru.
Ieri, Florin Stancu, cel care ar fi trebuit să fie la cârma Prefecturii Dolj, era de negăsit, neputând fi contactat nici pe telefonul mobil.

„Instituţia merge şi fără prefect“

Preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, nimeni altul decât artizanul numirii lui Stancu, nu i s-a părut că situaţia de incertitudine de la prefectură ar reprezenta o problemă. „Instituţia merge oricum, şi fără prefect“, a susţinut Prioteasa, mai în glumă, mai în serios, explicând că „la nevoie, este acolo domnul Privantu“ (Marin Privantu, directorul cancelariei prefectului – n.r.). Preşedintele Prioteasa a menţionat însă că va discuta cu noul prefect Stancu despre incertitudinea de la nivelul Prefecturii Dolj, precizând că în acest weekend vor fi împreună la întrunirea parlamentarilor şi liderilor PSD de la Sinaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII