8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Ingrid Radu, campioană la dublu

Tenismana Ingrid Radu, de la clubul Triumf 2000 Craiova, a obţinut titlul de campioană naţională la dublu, alături de Ilinca Stoica din Piatra Neamţ, la categoria de vârstă 16 ani. Campionatul Naţional de sală s-a desfăşurat la Adjud, în perioada 22-28 ianuarie, iar perechea Ingrid Radu / Ilinca Stoica a avut un traseu fără emoţii, câştigând detaşat toate partidele. Turul I a fost liber, în turul doi a învins cuplul Irina Bara / Ilinca Bercaru (Iris Stei / CSM Oneşti) cu 6-4, 6-2, în semifinală a trecut de Ruxandra Ababii / Suzana Sava (Dinamo Braşov / Viitorul Hârlâu) cu 6-1, 6-1. În finală, Ingrid şi Ilinca au trecut de principalele favorite, Raluca Mata / Georgiana Pătraşc (ambele de la SCM Bacău) cu 6-1, 6-0, intrând în posesia titlului de campioane naţionale. Ingrid Radu a concurat şi la simplu şi, deşi era principala favorită la câştigarea titlului de campioană, a ocupat doar locul trei, fiind eliminată în semifinale de colega sa de dublu, Ilinca Stoica. „A fost un meci echilibrat, decis după trei seturi. Primul a fost câştigat de Ilinca Stoica, scor 6-3, iar al doilea, de Ingrid, cu 6-2. În decisiv a câştigat Ilinca, scor 6-4, după ce Ingrid a condus cu 4-3 şi a avut minge de 5-3“, a explicat antrenorul Constantin Stănescu, care o pregăteşte pe Ingrid Radu. Până în semifinale, tenismana din Bănie, care învaţă la LPS „Petrache Trişcu“, trecuse în primul tur de Ioana Dumitraşc (TC Bistriţa), 6-1, 6-1, apoi, în turul doi, de Ioana Posircă (de la CS Târgovişte), 6-0, 6-1, iar în sferturi a învins-o de Elena Cadar (Olimpia Bucureşti), 6-1, 6-2.

Daniela MITROI

 

Serena şi Safina, finaliste la Melbourne

Tenismana americană Serena Williams şi rusoaica Dinara Safina se vor întâlni mâine, în finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului. Serena Williams şi-a câştigat dreptul de a juca finala după ce a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-4, pe rusoaica Elena Dementieva, în faţa căreia pierduse ultimele trei dispute directe. La rândul său, Dinara Safina a pătruns pentru a doua oară în finala unui turneu de Mare Şlem, după cea pierdută în 2008 la Roland Garros, învingând-o în două seturi, scor 6-3, 7-6(4), pe compatrioata Vera Zvonareva, aflată în premieră într-o semifinală la o competiţie de asemenea anvergură. Serena Williams şi Dinara Safina se vor bate mâine nu numai pentru trofeu, ci şi pentru prima poziţie în clasamentul mondial şi asta pentru că sârboaica Jelena Jankovic a fost eliminată în optimi la Australian Open de franţuzoaica Marion Bartoli.

Alexandru VÎRTOSU

 

Federer, aproape de trofeu

Elveţianul Roger Federer este primul jucător calificat în ultimul act la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului. „Extraterestrul“ (2 ATP) s-a calificat pentru a patra oară în finala competiţiei de la Melbourne, după ce l-a învins cu scorul de 6-2, 7-5, 7-5 pe americanul Andy Roddick (9 ATP). Cei doi se mai întâlniseră în urmă cu doi ani la Australian Open, acel meci din cadrul semifinalelor fiind câştigat tot de fostul lider mondial, dar mult mai clar, scor 6-4, 6-0, 6-2.
Roger Federer a evoluat impecabil în primul set, nelăsându-i prea multe şanse americanului. A fost 6-2, după două break-uri făcute în game-urile trei şi cinci. Americanul şi-a mai revenit, dar nu a fost suficient pentru a egala situaţia la seturi. În game-ul unsprezece al actului al doilea, la scorul de 5-5, „Extraterestrul“ a făcut break la zero şi apoi a închis manşa pe propriul serviciu, scor 7-5. Evoluţia scorului din setul secund s-a repetat în cel de-al treilea, tenismanul elveţian reuşind să se desprindă de texan tot începând cu jocul al unsprezecelea, obţinând a 16-a victorie din 18 meciuri directe. Roger Federer, campion la Melbourne în 2004, 2006 şi 2007, îl va înfrunta în finală pe învingătorul semifinalei de astăzi, dintre spaniolul Fernando Verdasco şi Rafael Nadal.

Alexandru VÎRTOSU

 

Bătute într-o oră

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au fost învinse miercuri seară, în deplasare, de formaţia CSU Metal Galaţi, scor 3-0 (17, 7, 11), în meciul tur din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Campioanele de la Metal nu au avut nici o problemă în confruntarea cu oltencele, victoria fiind obţinută în aproximativ o oră. La echipa din Bănie, pregătită de Dina Puşa, au evoluat: Dimitrova, Drâmboi, Vasinica, Bucur, Cocoş, Toteva şi Mozgon – libero. Aseară, după închiderea ediţiei, s-a jucat, tot la Galaţi, meciul retur. Celelalte rezultate înregistrate în manşa tur a optimilor: VC 2004 Tomis Constanţa – Penicilina Iaşi 3-0 (14, 16, 17), Ştiinţa Bacău – Dinamo Bucureşti 3-2 (18, 25, -20, -17, 13) şi CSU Medicina Târgu Mureş – Unic Piatra Neamţ 1-3 (21, -16, -20, -20).

Daniela MITROI

 

CE de haltere, la Bucureşti

România va fi gazda unui Campionat European de haltere seniori după 36 de ani, competiţia urmând să se desfăşoare în perioada 6-12 aprilie la Sala Polivalentă din Bucureşti. La aceste întreceri, care va număra opt probe masculine şi şapte feminine, pe opt categorii de greutate, vor participa peste 400 de sportivi din 47 de ţări. România va fi reprezentată de 15 halterofili, între care Roxana Cocoş, campioană europeană, şi Antonio Buci, campion european şi locul patru la JO de la Beijing. Invitaţi speciali la Bucureşti vor fi Naim Suleymanoglu, deţinătorul a trei titluri olimpice şi al Ordinului Olimpic CIO, şi Vasili Alexeev, „supergreul“ care a doborât 80 de recorduri mondiale, dublu medaliat la JO şi de şase ori campion mondial.

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS