Acasă Actualitate Magistraţii tineri l-au supărat pe Băsescu

Magistraţii tineri l-au supărat pe Băsescu

-

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus noilor judecători şi procurori că sistemul în care intră este unul dintre cele mai puţin apreciate de români, din cauză că dosarele se judecă greu, marile dosare nu se judecă deloc şi pentru că există magistraţi care încalcă legea.
„Din momentul semnării decretului şi publicării lui în Monitorul Oficial, deveniţi inamovibili, deveniţi practic intangibili, sunteţi dumneavoastră, legea şi conştiinţa dumneavoastră“, le-a spus preşedintele absolvenţilor Institutului Naţional de Magistratură ale căror decrete de numire în funcţiile de judecător şi procuror le-a semnat. El le-a pus apoi în vedere magistraţilor că sunt atât de independenţi şi neinfluenţabili cât îşi doresc şi că nimeni nu poate obliga un judecător să facă altceva decât îi dictează legea şi conştiinţa. „În cazul în care credeţi că aţi putea fi influenţaţi, vreau să ştiţi că vă ţin la dispoziţie decretele, sunt aici, pot fi aduse. Cei care credeţi că nu puteţi fi independenţi, că nu puteţi fi neinfluenţabili aşa cum vă cere legea, luaţi-vă singuri decretele, să nu le mai trimit la Monitorul Oficial. Vi le ţin la dispoziţie“, le-a spus Băsescu magistraţilor, după ce le-a arătat că o dovadă a faptului că pot fi manipulaţi sunt autocolantele pe care unii dintre ei le-au purtat în piept, cerând independenţa justiţiei, deşi nu au intrat încă în sistem. „V-am primit cu tot respectul cuvenit, cu atât mai mult cu cât, adesea, atunci când hotărârile dumneavoastră devin definitive şi irevocabile şi trebuie să le daţi un titlu executoriu, pe hotărârea definitivă şi irevocabilă scrieţi «Noi, Preşedintele României». Vreau să ştiţi că sunt solidar cu dumneavoastră, chiar dacă adesea am primit de la justiţiabili hotărâri judecătoreşti de care erau nemulţumiţi şi spuneau: «Domnule preşedinte, de ce aţi judecat strâmb?»“, a continuat şeful statului, care a plecat imediat după ce le-a urat acestora succes. 

ȘTIRI VIDEO GdS

4 COMENTARII

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.