33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Olt, eliberat din funcţie

Prefectul de Olt, eliberat din funcţie

Ştefan Nicolae, prefectul de Olt, a primit astăzi acceptul conducerii MAI, privind solicitarea sa de a fi eliberat din funcţie începând cu 1 februarie. Ştefan Nicolae a solicitat ministrului administraţiei şi internelor, Liviu Dragnea, şi premierului Emil Boc aprobarea să plece din fruntea prefecturii. El va ocupa, de la 1 februarie, un post de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, instituţie la conducerea căreia s-a aflat în perioada 2006-2007. Deşi, dacă se punea problema schimbării sale din funcţia de prefect, avea posibilitatea să rămână în rândul înalţilor funcţionari publici, pe un post de inspector guvernamental, Nicolae a refuzat varianta, susţinând că rămânerea sa alături de familie este prioritară. "La începutul acestei săptămâni am solicitat ministrului Administraţiilor şi Internelor, Liviu Dragnea, eliberarea din funcţia de prefect. Mă voi întoarece la meseria mea de bază. Începând de luna viitoare voi fi angajatul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. Am decis să nu intru în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici deoarece vreu să fiu acasă, alături de familie”, a declarat Ştefan Nicolae.
Potrivit înţelegerii dintre PDL şi PSD, ocupantul funcţiei de prefect va fi desemnat de social-democraţii. Preşedintele PSD Olt, senatorul Ion Toma, a declarat că există mai multe propuneri pentru această funcţie dar că, deocamdată, nu a fost luată o decizie cu privire la persoana care va conduce Prefectura Olt.
Surse din cadrul filialei social-democrate dau ca sigură numirea pe această funcţie a lui Dan Şarpe, un tânăr neînregimentat politic. Conducerea PDL Olt a decis în şedinţa Biroului Permanent Judeţean ca pentru cele două funcţii de subprefect ce le revin să fie susţinuţi Marian Chitea şi Virgil Panduru, ultimul deţinând în prezent una dintre aceste funcţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU