13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă zile de control la Spitalul din Slatina

Două zile de control la Spitalul din Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este supus de ieri unui control amănunţit, la care participă mai multe instituţii abilitate. Ancheta a demarat după ce un bărbat a murit întrucât a fost plimbat mai bine de patru ore de la o secţie la alta.  

O comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ai Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Olt şi conducerea unităţii sanitare verifică mai multe aspecte la Spitalul din Slatina.
Potrivit managerului spitalului, Octav Oprescu, controlul vizează activitatea managerială a fostei conduceri, relaţia contractuală cu CNAS, sesizările medicilor, dar şi pe cele ale pacienţilor, care se plâng de activitatea personalului unităţii.
„Verificăm ce măsuri au fost luate după controlul efectuat de comisia ministerială şi cum au fost puse în practică deciziile stabilite de minister şi de managerul spitalului. În cadrul controlului sunt cuprinse şi obiectivele care nu au fost abordate de comisia care s-a deplasat la spital. Rezultatul anchetei va fi făcut public mâine, după ce sa va termina controlul“, a declarat Octav Oprescu.

Anchete peste anchete

În prezent, la unitatea spitalicească se desfăşoară mai multe anchete. Pe de o parte, Colegiul Medicilor cercetează cazul bărbatului din Drăgăneşti Olt, care a murit cu zile, după ce a fost plimbat mai bine de patru ore pe holurile spitalului. Tot Colegiul Medicilor încearcă să facă lumină şi în cazul medicului de la Secţia cardiologie, Mircea Andriţoiu, acuzat că vine înarmat la serviciu şi că le vorbeşte urât subalternilor şi pacienţilor.
De asemenea, conducerea spitalului slătinean verifică internarea de aproape cinci ani a soacrei medicului-şef de la Secţia neurologie, Renică Diaconescu, fost deputat. În paralel, poliţiştii şi procurorii desfăşoară o anchetă în care sunt cercetaţi toţi cei implicaţi în cazul bărbatului mort de la Drăgăneşti.  

Reclamaţii

Oamenii au continuat să vină ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a reclama comportamentul nepotrivit al unor medici.
Constanţa Neli S., din Slatina, susţine că medicul Mircea Andriţoiu i-a vorbit urât de foarte multe ori. Femeia spune că l-a reclamat şi la conducerea spitalului, dar nimeni nu a luat nici o măsură împotriva acestuia. „Am fost internată în spital şi am avut de atâtea ori de-a face cu doctorul Andriţoiu. Vorbeşte foarte urât. O să merg şi la comisie să spun ce am păţit cu acest medic“, a spus ieri femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS