9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonaţie englezească pentru copiii bolnavi

Donaţie englezească pentru copiii bolnavi

Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova a primit ieri o donaţie de 10.000 de lire sterline (echivalentul a aproximativ 47.900 de lei) din partea companiei britanice Silverdell. Evenimentul a avut loc ieri, la sediul administraţiei Spitalului Municipal „Filantropia“, în prezenţa unui reprezentant al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, a presei locale şi a mai multor reprezentanţi ai Primăriei Craiova, instituţie care a contribuit la alegerea Spitalului „Filantropia“ ca beneficiar al donaţiei.
„Reprezentanţii companiei au cerut primăriei să aleagă un spital pentru donaţia lor, iar domnul primar a ales «Filantropia» pentru că este un spital municipal prost finanţat, unde sunt trataţi mai ales oameni săraci“, a declarat prof. dr. Doina Cârstea, directoarea medicală a Spitalului „Filantropia“ Craiova.
Conducerea unităţii sanitare a spus că toţi banii primiţi vor fi folosiţi pentru dotarea secţiilor spitalului de copii cu un analizor de biochimie, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, şi un coagulometru.
„Nu ni s-au pus condiţii cum să folosim banii primiţi. Pur şi simplu, am hotărât în Consiliul de Administraţie de ce ar avea nevoie în primul rând spitalul şi am ales aceste două aparate. Noi aveam un aparat semiautomat, vechi de aproximativ zece ani, dar ne făcea probleme tot timpul. Eram nevoiţi să ducem probele pentru analize cu o ambulanţă a noastră tocmai la policlinica de adulţi. Cele două aparate sunt necesare, în special analizorul, cu ajutorul căruia se fac probe hepatice, glicemie, creatinină, uree“, a precizat Mihai Coman, managerul Spitalului „Filantropia“.
Compania Silverdell este specializată în decontaminări de azbest şi a devenit lider în domeniu în Marea Britanie. În Craiova, s-a ocupat de decontaminări de azbest pentru fabrica Ford Craiova.
Pentru beneficiile aduse oraşului prin decontaminările de la Ford şi pentru donaţia importantă de ieri, Primăria Craiova a acordat firmei diploma de onoare a municipiului. „Am ales să facem această donaţie în perioada în care am lucrat la Ford. Am văzut atunci că sunt probleme în sistemul sanitar şi am vrut să aducem o îmbunătăţire“, a explicat Jeremy Miles, directorul Grupului de Marketing din cadrul Silverdell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS