17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO parte din directorii demişi de Berceanu au fost reconfirmaţi în funcţii pe salarii mai mici

O parte din directorii demişi de Berceanu au fost reconfirmaţi în funcţii pe salarii mai mici

O parte din directorii demişi în decembrie 2008 de ministrul transporturilor şi infrastructurii Radu Berceanu au fost reconfirmaţi în funcţii dar pe salarii de circa 4.800 lei, au declarat azi pentru NewsIn surse din cadrul ministerului.

Trei dintre cei 24 de directori demişi de Berceanu, respectiv directorul aeroportului Otopeni, Gabriel Ţară, directorul aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, şi cel de la Timişoara Iulian Daniel Idolu  au fost reconfirmaţi în funcţii pe salariile conform noilor reglementări.

Surse din minister susţin că pentru cei trei directori ai aeroportului ministrul transporturilor şi infrastructurii a făcut o evaluare a realizărilor acestora cât au fost în funcţii şi a decis să îi menţină în funcţii pe directorii aeroporturilor Băneasa şi Otopeni cu salariul de 4.800 lei, iar cel de la aeroportul Timişoara cu salariul de 3.500 lei fără sporuri.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Consiliul de Administraţie din cadrul  MTI se va întruni şi ,potrivit surselor citate, ar urma să fie semnate contractele pentru cei trei directori reconfirmaţi.

Salariile celor 24 de directori pe care ministrul transporturilor Radu Berceanu a anunţat în decembrie că îi eliberează din funcţie totalizează 400.000 lei, cel mai mare salariu fiind încasat de directorul Romatsa Aleodor Frâncu, 37.000 de lei.

"Când am văzut situaţia salariilor conducerii operatorilor economici de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, m-am hotărât ca pe cei 24 de directori să-i eliberez din funcţii pentru salariile fabuloase", declara Radu Berceanu la preluarea mandatului.

Berceanu a enumerat Compania Naţională CFR – 18.700 lei, Societatea Metrorex – 15.000 lei, Aeroportul Henri Coandă – 21.000 lei, Autoritatea Aeronautică Civilă din România -19.600 lei, Registrul Auto Român – 20.000 lei.

"Este puţin cam mult şi nesimţirea a ajuns prea departe. Pot spune că Geică era mic copil. Nu poate fi posibil să accept când un ministru are peste 40 de milioane lei salariu şi unii angajaţi mai mult decât acesta. Pentru cei depistaţi cu aceste salarii sunt realizate contracte de mandat şi undeva pe acolo, în aceste contracte, scrie că am dreptul să închei aceste constracte", a mai spus în decembrie Radu Berceanu.

Berceanu le recomanda atunci celor eliberaţi din funcţii să se ducă la companii private fiindcă acolo îşi pot permite să aibă orice salariu vor, şi nu întru-un minister finanţat de la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII