15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina cere deblocarea de urgenţă a posturilor de la UPU

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina cere deblocarea de urgenţă a posturilor de la UPU

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina cere deblocarea de urgenţă a posturilor pentru Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), întrucât, după demiterea a doi medici de la această secţie, au mari dificultăţi în asigurarea gărzilor, informează NewsIn.

Ministerul Sănătăţii a decis că Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Slatina va funcţiona sub coordonarea UPU Craiova, astfel încât să existe personal suficient care să asigure urgenţele în judeţul Olt.

Reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova s-au deplasat astăzi la Slatina, unde au avut discuţii cu membri ai conducerii Spitalului de Urgenţă în vederea soluţionării problemei legate de lipsa de medici specialişti la UPU. Potrivit directorului medical al SJU Craiova, Bogdan Fănuţă, soluţiile identificate vizează deblocarea de urgenţă a posturilor de la UPU din Slatina pe specialitatea medicină de urgenţă şi înfiinţarea unei noi linii de gardă în cadrul UPU Slatina.

Până când aceste lucruri vor fi rezolvate, reprezentanţii celor două spitale au decis ca un medic specialist de la Craiova să fie trimis, pe perioadă determinată, la Slatina, astfel încât la UPU să fie trei medici, permiţând desfăşurarea activităţii şi prin suplimentarea diferenţelor de gardă cu medici de la ATI.

În luna martie ar putea avea loc examen pentru medicina de urgenţă, în urma căruia să mai fie angajat un medic la UPU. În condiţiile în care angajarea celui de-al patrulea medic nu se va putea face la concursul din martie, potrivit lui Bogdan Fănuţă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va detaşa la Slatina un medic specialist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU