22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetarii sunt nemulţumiţi de propunerea Ministerului Muncii de a majora salariile cu 10%

Bugetarii sunt nemulţumiţi de propunerea Ministerului Muncii de a majora salariile cu 10%

Propunerea Ministerului Muncii de a majora salariile mici cu cel mult 10 procente îi nemulţumeşte pe bugetari. Dascălii susţin că salariile din învăţământ trebuie să crească între 33 şi 50%, în timp ce membrii Sanitas spun că vor negocia cu ministrul sănătăţii salariile din sistem. În caz contrar, sindicatele se gândesc din nou la proteste.
Sindicaliştii din Educaţie aşteaptă ca anul acesta profesorii preuniversitari să primească salarii mărite cu 33%, iar universitarii cu 50 de procente.
''Nu suntem dispuşi să acceptăm aşa ceva. am fi dispuşi să facem compromisuri cum am vorbit cu Andronescu, să primim eşalonat mărirea pentru universitari. Vă puteţi aştepta la proteste'', a declarat pentru Realitatea TV Răzvan Bobulescu, preşedinte Alma Mater.
Angajaţii din sănătate spun că vor negocia salariile cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. ''Să fie respectat acordul încheiat cu fostul ministru al sănătăţii şi pe care Bazac a zis că îl respectă. Potrivit acordului trebuie să primim cel puţin 10 la sută, dar si prime… şi sporuri'', a precizat Adrian Bîrea, vicepreşedinte Sanitas.
Funcţionarii publici din administraţia locală sunt dispuşi să accepte majorarea cu 10% a salariilor mai mici de 700 de lei, dar numai dacă toţi bugetarii vor primi la fel. ''În cazul în care vom constata alte procente la ceilalţi bugetari, atunci vom emite şi noi pretenţii'', susţine Romel Neagu, preşedinte executiv Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală.
Mâine, la Ministerul de Finanţe va avea loc o întâlnire unde se va stabili dacă salariile mici vor fi majorate cu cel mult 10 procente. Cele mai mici lefuri din sistemul bugetar le au funcţionarii publici. În administraţia locală un debutant nu câştigă mai mult de 595 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU