30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

A murit Paul Valută

Omul de afaceri craiovean de origine iraniană Jahani Farid, cunoscut sub numele de Paul Valută, a decedat astăzi într-un spital din Timişoara, după ce mai mult timp s-a aflat în refuz de hrană în Penintenciarul Timişoara, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.
Directorul Administraţiei Penitenciarelor din România, Ioan Băla, a declarat, pentru Mediafax, că Paul Valută a refuzat orice tratament în toate spitatele din România. Băla a spus că iranianul a murit la Timişoara, după ce a fost internat în stare foarte gravă.

"Am fost informat despre decesul lui Paul Valută, care a fost în comă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Va fi sesizat judecătorul de caz, precum şi Parchetul pentru a fi continuate procedurile legale. El era de luni de zile în spitale, în stare foarte gravă, pentru că a refuzat mâncarea, apa, orice tratament pe care le primea de la medici. Paul Valută a fost în mai multe spitale şi la Timişoara şi la Bucureşti, în funcţie de locul în care se afla dosarul. A refuzat să vorbească la un moment dat şi cu membrii familiei şi chiar cu avocatul", a spus Băla.

Considerat membru al lumii interlope din Craiova, având triplă cetăţenie – română, iraniană şi suedeză -, Paul Valută a fost arestat în februarie anul trecut, pentru implicare într-o fraudă de peste două milioane de euro de la BRD. Craiova, procurorii DIICOT înaintând informaţia că o parte din banii furaţi urma să ajungă în conturile reţelei teroriste Hamas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII