30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSusţinătorii lui Oprea protestează în faţa sediului din şoseaua Kiseleff

Susţinătorii lui Oprea protestează în faţa sediului din şoseaua Kiseleff

Sute de susţinători ai ministrului Gabriel Oprea, din cadrul organizaţiei PSD Ilfov, protestează în faţa sediului central PSD, din Şoseaua Kiseleff, conform postului Realitatea TV. Îmbrăcaţi în roşu, purtând bannere şi scandând numele fostului ministru al MAI, susţinătorii consideră că decizia de excludere din partid a acestuia este nestatutară, excluderea din PSD fiind un prerogativ al filialei din care face parte Gabriel Oprea.

Prin adoptarea acestor decizii, Biroul Permanent Naţional al PSD a încălcat prevederile statutului Partidului Social Democrat", se arată într-un comunicat al PSD Ilfov. Comunicatul precizează că potrivit art. 12 alin.(3) din statutul PSD, "retragerea sprijinului politic se hotărăşte de către organul de conducere al partidului care l-a acordat sau de către organul ierarhic superior”, acestea fiind Comitetul Executiv Naţional, respectiv Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

Aceasta mai aminteşte că Oprea a înregistrat rezultate notabile în toate confruntările electorale şi a acţionat cu profesionalism şi bună credinţă. "În consecinţă, solicităm conducerii PSD, cu toată tăria şi fermitatea, să nu se recurgă la astfel de măsuri absolut injuste şi lipsite de temeinicie, de natură să conducă la destabilizarea partidului. De asemenea, rugăm conducerea partidului să se întoarcă la prevederile statului şi sa respecte legile României", conchide comunicatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII