27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii şi preoţii, cei mai de încredere

Pompierii şi preoţii, cei mai de încredere

Pompierii, preoţii şi farmaciştii sunt primii în topul încrederii românilor, potrivit unui sondaj realizat de publicaţia Reader’s Digest, împreună cu Institutul de sondare publică IMAS, în care pe ultimul loc se află politicienii. De o încredere foarte scăzută au parte, de asemenea, judecătorii, avocaţii, poliţiştii şi agenţii imobiliari. Medicii ocupă locul cinci, iar profesorii – locul 13. Actorii (locul şapte) şi prezentatorii TV (locul 12) se bucură de o încredere mai mare decât cadrele didactice. Faţă de rezultatele precedentului sondaj de acest fel, cea mai spectaculoasă ascensiune o înregistrează preoţii, care au urcat cinci locuri, până pe poziţia a doua. Profesia care a înregistrat cea mai mare cădere este cea de baby-sitter, care a coborât cinci poziţii, ajungând acum pe locul 27, potrivit site-ului publicaţiei Reader’s Digest.

În cadrul sondajului, persoanele intervievate au dat note de la unu la zece, în funcţie de încrederea acordată, reprezentanţilor de pe o listă cu 30 de meserii.

Studiul, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost efectuat pe un eşantion de 1.245 de persoane, la nivel naţional, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, în perioada noiembrie-decembrie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS