15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateObservatori europeni vor fi desfăşuraţi şi la o staţie din România, spune vicepreşedintele Gazprom

Observatori europeni vor fi desfăşuraţi şi la o staţie din România, spune vicepreşedintele Gazprom

Observatori europeni vor fi desfăşuraţi şi la o staţie de gaz de pe teritoriul României, a anunţat vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, citat de RIA Novosti.

Rusia, Ucraina şi Comisia Europeană vor trimite câte 25 de experţi pentru monitorizarea tranzitului gazului rusesc către Europa prin teritoriul Ucrainei, a spus Medvedev într-o conferinţă susţinută la Bruxelles.

"Fiecare dintre părţi are dreptul să trimită câte 25 de experţi", a declarat el, adăugând că observatorii vor fi trimişi la cinci centrale din Rusia, cinci din Ucraina, precum şi la câte una din Slovacia şi România.

România primeşte gaz rusesc prin staţiile de la Isaccea şi de la Medieşul Aurit, informează NewsIn.

Sâmbătă, postul rus de televiziune Vesti informase că printre staţiile de măsurare a tranzitului gazului rusesc de pe teritoriul ucrainean unde vor fi desfăşuraţi observatori europeni se află şi cea de la Orlokva, de la graniţa cu România. Orlovka se află pe malul stâng al Dunării, de cealaltă parte a fluviului faţă de Isaccea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS