20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Cursuri de formare profesională

Gorj: Cursuri de formare profesională

Persoanele în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.
Formarea profesinală a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectivă ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.
Accesul la programele de formare profesională se face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională  sau de mediere a muncii .
În anul 2008 au fost efectuate  69 de cursuri de formare profesională la care au fost cuprinse 1436 persoane din care 552 au fost angajate. Meseriile pentru care au fost organizate cursuri sunt: agent de pază şi ordine, bucătar, brutar, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, instalator instalaţii încălzire centrală, lucrător în alimentaţie, lucrător în comerţ, lucrător în creşterea animalelor, maseur, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar(chelner), patiser, pomicultor, tricoteur confecţioner, zidar-pietrar-tencuitor.
În  anul 2009 în luna februarie se organizează cursuri în următoarele meserii: dulgher-tâmplar-parchetar(Tg-Jiu); zidar pietrar tencuitor(Tg-Jiu); sudor(Rovinari); lucrător în comerţ Bumbeşti-Jiu); operator introducere validare şi prelucrare date Bumbeşti-Jiu; Motru); ospătar(Turceni) şi fochist Bumbeşti-Jiu).
Pentru a participa la cursurile de formare profesională persoanele trebuie să fie înregistrate la AJOFM Gorj ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi să prezinte următoarele documente: certificat de naştere, buletin de identitate, acte de studii (copii şi original), adeverinţă de la medicul de familie că este apt pentru meseria pentru care urmează cursul.  Pentru alte detalii  puteţi suna la numărul de telefon  0253/211568.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS