16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonial religios cu premii în bani

Ceremonial religios cu premii în bani

Peste 2.000 de credincioşi din Mehedinţi au fost prezenţi ieri-dimineaţă pe malul Dunării, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apelor.

Ceremonialul religios s-a desfăşurat în localitatea Gruia şi a fost oficiat de un sobor de preoţi. În ciuda frigului de afară, -14 grade Celsius, peste 100 de tineri s-au aruncat în fluviu, pentru a recupera crucea aruncată de preoţi.

Atât tinerii care au sărit în apele Dunării, cât şi cei care au participat la concursul de călărie au fost stimulaţi de premiile în bani oferite de primarul localităţii.

„Este mai frig decât anul trecut, dar mă bucur că acest lucru nu i-a împiedicat pe tineri să se arunce în apă după cruce. A obţinut 300 de lei cel de pe primul loc, 200 de lei a luat cel de pe locul II şi 100 de lei, cel de pe ultimul loc. Nici cei care au avut curajul să se ude puţin nu au plecat acasă cu mâna goală. Ei au primit 30 de lei“, a spus primarul comunei Gruia, Alexandru Nedelcu.

Tinerii au înotat mai bine de 50 de metri pentru a prinde crucea şi sunt siguri că Dumnezeu îi va proteja în acest an.

„Apa este foarte rece, este foarte frig, dar asta nu e o problemă. Este al doilea an consecutiv când reuşesc să aduc crucea la mal şi niciodată nu m-am îmbolnăvit, iar pentru că am câştigat, am primit de la domnul primar suma de 300 de lei“, a spus Dumitru Duroi, de 24 de ani, norocosul care a reuşit să prindă crucea sfinţită.

Alin GHICIULESCU

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS