22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: 1.200 de angajaţi ai Electroputere, din vacanţă în şomaj tehnic

Craiova: 1.200 de angajaţi ai Electroputere, din vacanţă în şomaj tehnic

Circa 1.200 de angajaţi ai uzinei Electroputere Craiova nu au revenit la serviciu la începutul acestui an, din cauza numărului scăzut de comenzi, decizia fiind luată în luna decembrie de conducerea firmei, informează NewsIn.

Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a precizat că decizia a venit ca urmare a unei perioade dificile pe care societatea o traversează. "La sfârşitul lunii decembrie, s-au făcut nişte calcule economice şi s-a hotărât, la nivelul board-ului firmei, ca 1.200 de salariaţi să rămână în continuare în vacanţă până cel puţin în data de 12 ianuarie. Pe parcursul lunii ianuarie, urmează să se întrunească Consiliul de Administraţie care să facă o analiză economică pentru că întreprinderea traversează o perioadă dificilă, ea trebuie şi reorganizată, dar mai ales că există o criză mondială pe care o consemnează mai toată industria românească", a spus Bojenoiu.

El a adăugat că şi la Electroputere ar putea apărea probleme în perioada următoare, însă speră ca acestea să nu fie atât de grave încât să fie necesară o reducere a forţei de muncă. Bojenoiu a precizat că cei 1.200 de angajaţi ai Electroputere primesc în această perioadă 75% din salariu, conform Codului Muncii.

Liderul de sindicat a mai spus că angajaţii al căror concediu a fost prelungit până la data de 12 ianuarie sunt din mai multe secţii ale uzinei. "Mai multe de jumătate din angajaţii Electroputere, adică peste 1.200, sunt la muncă. Singura secţie unde nu sunt probleme este cea de transformatoare, acolo unde există foarte mult de lucru“, a spus Aurel Bojenoiu.

Uzina Electroputere Craiova, care în prezent are aproape 2.500 de angajaţi, a fost privatizată în luna noiembrie 2007, atunci când 62,8% din capitalul social al întreprinderii a fost preluat de firma saudită Al-Arrab Contracting Limited.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU