24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetrom închide temporar Doljchim şi pune în funcţiune Sonda Pârâieni, de luni

Petrom închide temporar Doljchim şi pune în funcţiune Sonda Pârâieni, de luni

Producătorul de gaze naturale Petrom, care asigură circa o treime din necesarul de gaze al României, va pune de luni în funcţiune Sonda de la Pârâieni şi va închide combinatul chimic Doljchim, resursele acestora de gaze vor putea fi folosite de populaţie, a declarat sâmbătă pentru NewsIn Ioan Rusu.

"Sonda Petrom de la Pârâieni ar urma să fie pusă în funcţiune luni (n.r. 5 ianuarie 2009). Are o capacitate de 200.000 metri cubi gaze/zi. Sunt acolo nişte rezerve de gaze care ar putea fi folosite", a explicat pentru NewsIn directorul general al transportatorului naţional de gaze Transgaz, Ioan Rusu.

Tototdată, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că "cei de la Petrom ne-au asigurat că o să închidă luni Combinatul Doljchim, care consumă 1,2 milioane mc gaze/zi, deci se mai disponibilizează circa 1,2 milioane mc/zi".  Potrivit ministrului, Petrom avea deja în program închiderea temporară a combinatului Doljchim.

Aceste decizii nu au legătură cu războiul gazelor dintre Ucraina şi Gazprom, susţin reprezentanţii autorităţilor române.

Totodată, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV că "anul acesta avem o rezervă mai mare decât s-a prognozat, de exemplu Romgaz şi-a constituit o rezervă cu aproape 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut".

În plus, acesta a adăugat că "Petrom are o producţie destul de bună, chiar am discutat astăzi (sâmbătă, n.r.) de dimineaţă cu directorul general de la Transgaz să mai facem o conexiune cu o nouă sondă de gaze de aproape 200.000 de normali metri cubi pe zi de la Pârâieni, iar practic producţia internă este în momentul de faţă acoperitoare".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII