9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Am invitat miniştrii să petrecem o zi plăcută, nu le-am dat sfaturi

Băsescu: Am invitat miniştrii să petrecem o zi plăcută, nu le-am dat sfaturi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, la finalul întâlnirii neoficiale cu membrii guvernului si preşedinţii Parlamentului că i-a invitat pe demnitarii aflaţi de sărbători pe Valea Prahovei să petreacă "o zi plăcută, în compania soţiilor" şi că nu a dat sfaturi membrilor guvernului.

"Eu am invitat miniştrii, demnitarii care şi-au petrecut Sărbatorile pe Valea Prahovei să ne vedem şi să petrecem o zi plăcută, în compania soţiilor. Nu am dat sfaturi miniştrilor", le-a spus preşedintele reporterilor RTV şi Antena 3 aflaţi în zona Castelului Foişor, unde s-a desfăşurat întâlnirea, care a durat aproximativ cinci ore.

Întrebat ce îşi doreşte personal, în 2009, Băsescu a spus: "când eşti preşedinte e foarte greu să-ţi doreşti ceva pentru tine, îţi doreşti ceva pentru ţară. Aşa că, ce v-am spus aseară (nr -pe 31 decembrie, la Braşov) rămâne valabil pentru tot anul".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, seara, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea de la Sinaia a fost una "relaxată", caracterizată de "atmosfera de echipă" şi fără politică.

"A fost o întâlnire relaxată, de început de an, fără politică. Pur şi simplu o chestiune de atmosferă de echipă, mai degrabă", a precizat Geoană, după terminarea întâlnirii.

Întrebat ce s-a discutat în cadrul întrunirii, preşedintele Senatului a răspuns: "Nimic special. Pur şi simplu a fost liniştit, relaxat, fără politică absolut deloc".

Anterior declaraţiei lui Geoană, surse participante la întâlnire declaraseră, joi seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu i-a atenţionat pe miniştri că anul 2009 va fi unul dificil, dar speră ca problemele să fie depăşite, iar premierul Emil Boc le-a cerut să fie "în stand-by" în acest week-end, spunând că este posibil să îi cheme pe unii dintre ei la Guvern, pentru probleme punctuale.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit neoficial, joi, la castelul Foişor din Sinaia, cu premierul şi miniştrii, la reuniune participând şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII