15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii, la ceas aniversar

Jandarmii, la ceas aniversar

Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Craiova a sărbătorit zece ani de la înfiinţare printr-o serie de manifestaţii organizate ieri la complexul de pregătire şi instruire din zona aeroportului, inaugurat în urmă cu un an.

Pe 25 septembrie 1998, în urma unui ordin al ministrului de interne, s-a înfiinţat Batalionul 88 Mobil de Jandarmi Craiova, unitate ce avea ca responsabilitate păstrarea ordinii şi liniştii publice în şapte judeţe. În noiembrie 2004, în urma reorganizării Jandarmeriei Române, a luat naştere Gruparea de Jandami Mobilă „Fraţii Buzeşti“ Craiova, structură specializată cu competenţe în opt judeţe. „Astăzi, la zece ani de la înfiinţarea, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova este o unitate de referinţă a Jandarmeriei Române, cu rezultate deosebite. De-a lungul timpului, am acţionat pentru realizarea unor schimbări calitative în modul de organizare şi executare a misiunilor, activitatea având drept scop principal realizarea unui climat de ordine şi siguranţă civică“, a declarat lt. Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al GJM „Fraţii Buzeşti“.

Cu această ocazie, a fost inaugurat un nou teren de antrenament în cadrul bazei de pregătire a jandarmilor şi au fost organizate o serie de exerciţii demonstrative, executate de cadrele GJM în faţa invitaţilor la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS