16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Camerei de Comerţ „Oltenia“ a fost suspendat din funcţie de o decizie a Tribunalului Dolj

Directorul Camerei de Comerţ „Oltenia“ a fost suspendat din funcţie de o decizie a Tribunalului Dolj

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie „Oltenia“, Constantin Răducănoiu, a fost suspendat astăzi din funcţie, printr-o decizie a magistraţilor de la Tribunalul Dolj, NewsIn.

Magistraţii au respins recursul formulat de către SC Parc Turism SA, societate condusă de Răducănoiu, la decizia luată în luna mai de către Judecătoria Craiova, care a dispus suspendarea hotărârii Adunării Generale a Reprezentanţilor în urma căreia Răducănoiu a obţinut cu un vot mai mult decât contracandidatul său şi a preluat funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie "Oltenia".

Judecătoria Craiova admisese, în luna mai, cererea depusă de SC Mercur SA Craiova, de suspendare a rezultatului alegerilor pentru şefia CCI „Oltenia“ şi a dispus suspendarea executării hotărârii Adunării Generale a Reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie Oltenia din data de 03.04.2008 cu privire la validarea SC Parc Turism SA, până la soluţionarea definitivă a dosarului. „S-au declanşat două procese, pe două dosare diferite. În unul este vorba despre suspendarea votului prin care am fost ales preşedintele Camerei de Comerţ, iar în al doilea este vorba despre anularea votului. Hotărârea care a fost dată acum se referă la suspendarea votului prin care am fost ales, adică, momentan, sunt suspendat. Bătălia cea mare este de fapt pe fond, iar procesul se judecă în continuare. Dacă nici acolo hotărârea nu va fi în favoarea mea se vor relua alegerile. Dacă nu voi fi reales, asta este“, a declarat Răducănoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că directorul Parc Turism a făcut o treabă bună în fruntea CCI „Oltenia“ şi este de părere că acesta va câştiga din nou alegerile dacă se va ajunge iarăşi la vot. „Constantin Răducănoiu a avut o prestaţie remarcabilă pe perioada în care a fost preşedinte. A dat o nouă faţă domeniului economic şi acum Camera de Comerţ este mult mai prezentă în economia Olteniei şi în domeniul civil. Nu ştiu dacă nu ar trebui să îşi dea demisia şi să se organizeze din nou alegeri, pentru că sunt convins că ar fi ales din nou, cu mult mai multe voturi decât prima dată“, a precizat preşedintele CJ Dolj.

În luna aprilie a acestui an, la Camera de Comerţ şi Industrie „Oltenia“ au avut loc alegeri după ce fostul director, Constantin Albu, a decis să se retragă. În cursa pentru şefia CCI „Oltenia“ s-au înscris Ion Vigaru, directorul SC Mercur SA, şi cel al Parc Turism SA, Constantin Răducănoiu. În urma unei şedinţe maraton, ce a durat aproape 13 ore, Răducănoiu a primit 47 de voturi, în timp ce Vigaru a adunat 46 de voturi. Rezultatul alegerilor a fost însă contestat în instanţă de către directorul SC Mercur SA, care a spus că Răducănoiu, deşi a primit cu un vot mai mult, n-a obţinut „jumătate plus unu din numărul reprezentanţilor cu drept de vot deliberativ“, aşa cum prevedea statutul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS