21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurişti străini răpiţi în Egipt, inclusiv un român

Turişti străini răpiţi în Egipt, inclusiv un român

Ministerul egiptean al Turismului a anunţat că au loc negocieri pe tema unei răscumpărări cu autorii răpirii grupului de turişti străini, printre care se află şi un român, relatează Reuters.

Un român se numără printre străinii răpiţi luni în Egipt, alături de cinci germani, cinci italieni, şi patru egipteni, a anunţat anterior Ministerul egiptean al Turismului, citat de Reuters.

În grup se află şi cinci turişti italieni. "Ministrul de externe, Franco Frattini, urmăreşte cazul răpirii în Egipt a unui grup de străini, în care se află cinci italieni", potrivit unui comunicat al Ministerului italian de Externe.

Comunicatul nu precizează naţionalitatea celorlalţi membri ai grupului, nici unde s-a produs răpirea.

Ministerul a adăugat că este în contact cu "ceilalţi miniştri de externe" şi cu reprezentanţele diplomatice din Egipt.

Potrivit Reuters, este vorba despre 10 până la 15 turişti, răpiţi lângă Aswan, sudul Egiptului. În grup s-ar afla şi doi israelieni, potrivit unor surse din serviciile egiptene de securitate.

Sursele au spus că este posibil ca grupul să fi fost dus în Sudan.

Atacurile care vizează străini în valea Nilului au fost rare în ultimii ani, chiar dacă mai multe atacuri cu bombă au vizat turişti în Peninsula Sinai între 2004 şi 2006. Egiptul acuză pentru aceste atacuri un grup de beduini radicalizaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS