16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu susţine că justiţia a devenit "aproape un lux" pentru mulţi cetăţeni

Băsescu susţine că justiţia a devenit „aproape un lux” pentru mulţi cetăţeni

Preşedintele Traian Băsescu susţine că justiţia a devenit "aproape un lux" pentru mulţi dintre cetăţeni, fiind prea complicată şi scumpă, dar poate deveni mai eficientă cu ajutorul activităţii de mediere.

"Pentru mulţi dintre cetăţeni, justiţia a devenit prea complicată, prea scumpă, aproape un lux", afirmă şeful statului, în mesajul transmis astăzi, cu ocazia Congresului organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din România.

Băsescu consideră că medierea nu va rezolva toate problemele din justiţie, însă, datorită acestei instituţii, justiţia poate deveni mai eficientă prin degrevarea ei de o serie de cazuri care se pot rezolva pe cale amiabilă. "Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o mai bună comunicare cu cetăţenii şi de o promovare a activităţii de mediere în cadrul societăţii", se arată în mesajul şefului statului.

Băsescu s-a declarat un susţinător al iniţiativei Ministerului Justiţiei din 2005, de a elabora o strategie de reformă şi planul de acţiune pentru punerea în aplicare a strategiei de reformă şi apoi al adoptării de către Guvern a acestui document, în cadrul căruia era menţionată şi adoptarea legii medierii.

Preşedintele a salutat activitatea mediatorilor, susţinând că aceştia pot reda cetăţenilor încrederea în sistemul judiciar. "Dumneavoastră, prin activitatea de mediere desfăşurată cu obiectivitate, puteţi reda oamenilor încrederea că îşi vor găsi dreptatea", le-a transmis Băsescu participanţilor la Congres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS