18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFonduri bugetare suplimentare pentru agricultură, transporturi, justiţie

Fonduri bugetare suplimentare pentru agricultură, transporturi, justiţie

Ministerele Agriculturii, Transporturilor, Justiţiei, Apărării, Administraţiei şi Internelor vor primi cele mai mari fonduri la a treia rectificare bugetară pe 2008, iar deficitul bugetar va fi stabilit, cel mai probabil, la circa 2,4% din PIB, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

Ministerul Agriculturii va beneficia de fonduri bugetare suplimentare pentru subvenţionarea fermierilor şi derularea unor programe de stimulare financiară a tinerilor care doresc să se stabilească în mediul rural, iar Ministerul Justiţiei va primi aproximativ 700 milioane lei pentru plata salariilor restante revendicate şi câştigate de către magistraţi în instanţă.

Pentru Ministerul Transporturilor vor fi alocate fonduri pentru lucrări la infrastructura de transport, inclusiv pentru refacerea drumurile judeţene, iar Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va primi bani în plus pentru acoperirea creşterilor de preţuri la combustibili utilizaţi de centralele termice, pentru salariile poliţiştilor şi jandarmilor, precum şi pentru cheltuieli ale unor consilii judeţene şi locale cu diferite proiecte în derulare.

Şi Ministerul Apărării va beneficia de o alocaţie bugetară suplimentară pentru creşterea soldelor şi a diurnelor acordate militarilor din zonele de conflict, precum şi pentru programe de dotare cu echipamente militare.

Deficitul bugetar estimat pentru acest an ar urma să fie stabilit, prin a treia rectificare a bugetului pe 2008, la circa 2,4% din PIB. "Este posibil un deficit bugetar de 2,38%, dar decizia finală va fi luată odată cu aprobarea ordonanţei de rectificare", au afirmat sursele citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS