31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANRCTI a fost desfiinţată şi a fost înfiinţată Agenţia Naţională de Comunicaţii

ANRCTI a fost desfiinţată şi a fost înfiinţată Agenţia Naţională de Comunicaţii

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a fost desfiinţată şi în locul acesteia a fost înfiinţată Agenţia Naţională de Comunicaţii, a anunţat azi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a menţionat că restructurarea ANRCTI a fost făcută printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi instituţiei i-au fost adăugate şi alte activităţi.

Restructurarea ANRCTI ridică semne de întrebare, mai ales că a fost făcută exact în ziua în care fostul preşedinte al acestei instituţii, Dan Georgescu, trebuia repus în funcţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat revocarea acestuia, semnată chiar de premierul Călin Popescu Tăriceanu. Georgescu s-a prezentat azi la sediul instituţiei pentru a-şi relua activitatea, însă acest lucru a fost imposibil.

Dan Cristian Georgescu a depus în august, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de suspendare a deciziei de revocare din funcţie, semnată de premierul Tăriceanu.

"Nu cunosc motivele demiterii, nu mi s-a adus la cunoştinţă nimic în acest sens. Din punctul meu de vedere, această decizie nu este motivată legal", a declarat atunci pentru NewsIn Dan Cristian Georgescu.

Guvernul a anunţat, pe 19 august, că prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu a semnat o decizie privind eliberarea lui Dan Cristian Georgescu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Potrivit unor surse guvernamentale, demiterea lui Dan Cristian Georgescu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a fost semnată luni, 18 august, în urma unui audit intern şi a unei evaluări a activităţii instituţiei conduse de Georgescu. În urma acestui audit, s-au constatat anumite probleme, cum ar fi încalcarea mai multor preveri legale.

Georgescu, care a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANRCTI, spune că motivele prezentate în decizie sunt nefondate şi că nu a avut nicio discuţie cu prim-ministrul pentru a înţelege nemulţumirile privind activitatea sa.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a fost înfiinţată în decembrie 2006, prin reorganizarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), reglementatorul pieţelor de comunicaţii electronice şi servicii poştale, care şi-a extins astfel atribuţiile şi în domeniul tehnologiei informaţiei.

În luna aprilie 2007, ANRCTI a preluat şi atribuţiile Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) în ceea ce priveşte managementul spectrului de frecvenţe radio şi supravegherea pieţei echipamentelor radio şi a echipamentelor terminale de comunicaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS