20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApelul de pe mobil, localizat cu o precizie de doi metri

Apelul de pe mobil, localizat cu o precizie de doi metri

Serviciul de urgenţă 112 e gata să localizeze apelul iniţiat de pe mobil cu o precizie de doi metri, în funcţie de datele oferite de operatorul de telefonie mobilă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI). Din 15 octombrie, această soluţie va fi testată în toată România, urmând ca din 20 noiembrie localizarea apelantului de pe telefonul mobil să intre în categoria serviciilor normale.
„Serviciul de urgenţă 112 trebuie să funcţioneze la parametrii Uniunii Europene. Planul a fost respectat în totalitate şi va continua până la sfârşitul lunii noiembrie, fiind într-o etapă finală. Această soluţie ne va ajuta să eliminăm şi apelurile false, în număr de 33 de milioane, dintr-un total de 39 de milioane, câte s-au înregistrat anul trecut“, a declarat ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Karoly Borbely, citat de NewsIn.
Potrivit ministrului comunicaţiilor, ca pedeapsă a celor care abuzează de acest serviciu, s-a hotărât ca atunci când un cetăţean sună la Serviciul de urgenţă cu o solicitare falsă şi este dovedit acest lucru prin sistemul de localizare, persoanei respective îi va fi bombardat telefonul cu peste o mie de mesaje, primind un mesaj de avertizare în prima fază. Pentru această modalitate, s-au demarat discuţii cu operatorii de telefonie mobilă, pentru netaxarea acestor mesaje.
România se afla pe lista ţărilor cu deficienţe privind numărul pentru apeluri de urgenţă 112, neavând încă un sistem de localizare a apelantului din reţelele mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII