21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLupescu spune că Piţurcă va avea sprijinul FRF atâta timp cât există şanse de calificare la CM 2010

Lupescu spune că Piţurcă va avea sprijinul FRF atâta timp cât există şanse de calificare la CM 2010

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat astăzi că pentru moment nu se pune problema demiterii lui Victor Piţurcă de la cârma echipei naţionale, iar acesta va avea sprijinul FRF atâta timp cât există şanse reale de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

"Piţi are sprijinul nostru, avem încredere că el poate redresa echipa naţională până la meciul cu Franţa. Matematic mai avem şanse la calificare şi, cât timp aceastea există, îi oferim sprijin lui Piţurcă. Oricum, eu nu sunt pesimist şi nu văd de ce nu am putea bate Franţa, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui ca Piţi să convoace jucători care să evolueze cu inima, pentru că aici am avut o problemă", a declarat Ionuţ Lupescu.

Directorul general al FRF a lăsat să se înţeleagă că un rezultat nefavorabil cu Franţa ar putea duce totuşi la îndepărtarea lui Victor Piţurcă de la conducerea echipei naţionale: "Ca antrenor depinzi de rezultate, însă pentru noi va conta şi felul în care sunt obţinute aceste rezultate. Vom analiza cele trei meciuri din debutul campaniei de calificare, după partida cu Franţa".

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, care şi-a cerut scuze suporterilor pentru prestaţiile naţionalei, a ţinut să îi dea câteva sfaturi lui Victor Piţurcă, care îl vor ajuta pe viitor: "El este mai taciturn şi ar trebui să se deschidă mai mult. L-ar ajuta foarte mult la capitolul imagine".

Ionuţ Lupescu a reiterat apoi ideea că principala problemă a naţionalei României este de fapt aria de selecţie foarte restrânsă, iar pentru remedierea acestui aspect trebuie luate unele măsuri: "Trebuie să stimulăm centrele de juniori ale cluburilor, pentru că acum acestea nu fac nimic. Şi mai există şi problema stranierilor din Liga I, pentru că sunt foarte mulţi, acum avem vreo 168. Chiar o să propunem LPF să discute cu reprezentanţii cluburilor şi să se ajungă la un fel de gentleman's agreement astfel încât echipele să folosească 6 jucători români şi 5 stranieri, chiar dacă asta vine în contradicţie cu legile UE".

Preşdintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit despre relaţia sa cu Victor Piţurcă despre care spune că este una profesionistă: "Prefer să îl las pe Lupescu să stea de vorbă cu Piţi, noi discutăm cam o dată la două săptămâni. Ce ar trebui să fac acum, să îl iau sau să mă ia acasă? Suntem profesionişti". Mircea Sandu a mai spus că nu se pune probleme unui conflict între Piţurcă şi Adrian Mutu, dar dacă acesta există FRF va încerca medierea între cei doi.

Sandu a comentat şi imaginile apărute cu Victor Piţurcă care îl arătau pe selecţioner  trişând într-un cazino şi spune că acestea nu afectează echipa naţională: "Piţi este angajatul FRF din 2005, deci orice ar fi făcut el în anul 2002 e altceva. Din punctul meu de vedere, acest gest al lui Piţurcă nu poate avea niciun fel de repercusiune asupra echipei naţionale. Dacă el făcea acest gest în timp ce era angajatul nostru, atunci s-ar fi discutat această problemă în Comitetul Executiv".

Echipa naţională de fotbal a României a evoluat în Grupa 7 a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010 împotriva Lituaniei, scor 0-3, şi a Insulelor Feroe, scor 1-0, rezultate în urma cărora se află pe locul cinci în grupă, cu trei puncte. Următorul meci al tricolorilor va avea loc pe 11 octombrie, la Constanţa, în compania Franţei.

Mircea Sandu s-a arătat foarte dezamăgit de echipa naţională U21 a României, care a pierdut calificarea la barajul pentru Campionatul European din 2009, după ce a fost învinsă pe teren propriu de Ţara Galilor, scor 0-3. "Am avut o deziluzie atunci când naţionala Under 21 a ratat calificarea. Săndoi a avut o linie bună, dar această campanie de calificare oricum va fi analizată. Au pierdut o mare şansă pe care şi-au creat-o chiar în ultimul meci, şi e păcat. Au dat cu piciorul unei ocazii. Cred că Emil Săndoi nu va pleca pentru că în aceşti doi ani el a făcut o treabă bună".

Altfel, şeful FRF a spus că forul pe care îl conduce nu îl mai poate ajuta pe Adrian Mutu, care se află în litigiu cu fostul său club Chelsea, căruia trebuie să îi plătească 17 milioane de euro: "Nu cred că putem să mai facem nimic în cazul lui Mutu. Noi am încercat să îl ajutăm la început, dar acum nu prea mai merge. Cred că are şanse reale să câştige litigiul cu Chelsea, dacă va avea avocaţi buni, specializaţi în dreptul sportiv. Mi se pare absurd ca el să plătească de trei ori pentru ceea ce a făcut, în sensul că i-a fost desfăcut unilateral contractul şi a pierdut bani, după care l-au suspendat şi acum mai vine şi asta cu plătitul despăgubirii".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS