14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Peste 200.000 pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-un TIR cu iaurt

Dolj: Peste 200.000 pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-un TIR cu iaurt

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, într-un TIR ce transporta iaurt din Grecia pentru o firma din Anglia, peste 200.000 pachete de ţigări fără  documente legale.
Aseară, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in ţară un automarfar condus de un cetăţean letonian Maris F., de 48 de ani. Conform documentelor de insotire a mărfii, şoferul transporta iaurt din Grecia pentru o societate comercială din Anglia.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la marfa transportată, fapt pentru care au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali de la Biroului Vamal Calafat în vederea efectuării unui control amănunţit al acestuia.
Ca urmare a acestui fapt, în compartimentul de marfă, au fost descoperite ascunse prin metoda „capac”, în spatele baxurilor cu iaurt, peste 200.000 pachete ţigări – mărcile Raquel şi G.B., pentru care şoferul nu poseda documente justificative de provenienţă şi transport.
Întrebat de provenienţa ţigărilor, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa  acestora în mijlocul de transport.
Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată, şoferul fiind cercetat de poliţiştii de frontieră doljeni pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS