19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţinuţi de poliţie, după ce au răpit două femei în vârstă pentru a le lua apartamentul

Reţinuţi de poliţie, după ce au răpit două femei în vârstă pentru a le lua apartamentul

Două persoane sunt cercetate de procurorii constănţeni după ce au răpit şi sechestrat două femei în vârstă, pentru a le convinge să le vândă apartamentul şi pentru a le lăsa, prin testament, bunurile care le aparţineau, informează NewsIn.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au propus astăzi arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a Lucicăi Mihai, de 35 de ani, şi a lui Costache Stoiciu, de 42 de ani, ambii din Constanţa, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire ilegală de libertate şi înşelăciune.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 30 august – 9 septembrie, cei doi inculpaţi le-au lipsit de libertate pe Stela Minea şi Paula Minea, în vârstă de 85, respectiv 80 de ani. Ei le-au indus în eroare pe bătrâne prin încheierea unor acte autentificate, procură de vânzare apartament, dar şi un testament, în vederea obţinerii apartamentului proprietate a Stelei Minea, precum şi a altor bunuri aparţinând femeilor.

În faţa procurorilor, una dintre victime, Paula Minea, de 85 de ani, a descris modalitatea în care a fost contactată împreună cu sora sa de cei  interesaţi de a achiziţiona ilegal bunurile. Ea a povestit cum a fost forţată ca, împreună cu sora sa, să plece de la domiciliu, fiind imobilizate şi transportate pe timp de noapte, la domiciliul comun al celor doi inculpaţi. Ele au fost sechestrate, timp de mai bine de o săptămână, până la efectuarea unei percheziţii domiciliare a poliţiştilor. Din declaraţiile celei de-a doua femei, Stela Minea, procurorii au stabilit că aceasta are probleme psihice, nu este lucidă şi coerentă având, potrivit medicilor, sindrom confuzional şi debut de Alzheimer. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Adina Florea, cei doi au profitat de vârstele înaintate ale celor două femei şi le-au forţat să încheie o procură autentificată pentru vânzarea apartamentului, procură autentificată pentru ridicarea pensiei şi testament, în favoarea lor.

Martorii audiaţi în acest caz au declarat că dispariţia celor două bătrâne a fost constatată la data de 30 august 2008. Din cercetări, a reieşit că ele nu erau frecventate de persoane necunoscute, singurele relaţii avându-le cu două dintre vecinele din cartier. Una dintre ele, Maria Opreanu a susţinut că prietena sa, Paula Minea, i-ar fi spus înainte de dispariţie că îi este teamă pentru că este căutată de persoane necunoscute, care insistă să le vândă imobilele.

Procurorii mai spun că declaraţiile formulate de inculpaţi în apărare nu sunt concordante. Aceştia au susţinut că doreau, după încheierea unei procure de vânzare a apartamentului şi după încheierea unei procure de încasare a pensiei, să încheie şi un contract de întreţinere, fapt ce nu s-a dovedit real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII