30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a numit opt consuli generali în Italia, Spania, Polonia, Ucraina şi Emiratele Unite Arabe

Guvernul a numit opt consuli generali în Italia, Spania, Polonia, Ucraina şi Emiratele Unite Arabe

Guvernul a numit astăzi şefii consulatelor generale ale României din Bologna, Torino, Cosenza, Trieste, Bilbao, Cernăuţi, Cracovia şi Dubai, informează un comunicat remis de Executiv.

În Italia au fost numiţi în funcţia de consul general Dan Eugen Pineta la Bologna, Iulia Buje la Torino, Petre Liţiu la Cosenza şi Radu Octavian Dobre la Trieste. Florin Ghica a fost numit consul general în Spania, la Bilbao, Tania Popa în Ucraina, la Cernăuţi, Romeo Stanciu în Polonia, la Cracovia, iar Gabriel Aldea, în Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

Iulia Buje, numită miercuri consul general la Torino, a fost rechemată din funcţia de consul general la Lyon, la finele lunii august. Comunicatul remis de Executiv la acea vreme preciza că "decizia vizează asigurarea în condiţii normale a activităţii precum şi reprezentarea corespunzătoare a intereselor româneşti în cadrul circumscripţiei consulare a Consulatului României la Lyon". Buje este diplomat de carieră şi a fost, între octombrie 1998 şi decembrie 2002, consul general la Milano. A deţinut temporar funcţia de consul la Ambasada Romaniei la Washington, în 2005, şi pe cea de consul general la Los Angeles, în 2006, iar în februarie 2007 a fost numită şef al Consulatului General al României la Lyon, Franţa.

Dan Eugen Pineta, numit consul general al României la Bologna, a deţinut funcţia de director al Accademiei di Romania din Roma, din octombrie 2001 şi până în prezent.

Petre Liţiu, şeful Consulatului General al României la Cosenza, a absolvit Şcoala Militară Superioară de Ofiţeri de Aviaţie, Academia de Înalte Studii Militare şi Colegiul Naţional de Apărare.

Radu Octavian Dobre, numit consul general la Trieste, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Direcţiei Politici UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, din februarie 2007 şi până în prezent, având gradul diplomatic de secretar I. Anterior, Radu Octavian Dobre a fost director general adjunct al direcţiei Generale Afaceri Consulare din cadrul MAE, secretar II şi diplomat pe probleme UE în cadrul Ambasadei României la Atena.

Florin Ghica, consul general al României la Bilbao, a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe la Direcţia Europa Occidentală, Direcţia Relaţii cu Presa şi la Direcţia NATO. A fost în misiune permanentă la Ambasada României de la Praga (1990-1992) şi la Misiunea Romaniei la NATO din Bruxelles (1998-2003). Din 2004 şi până în prezent, Florin Ghica a fost consilier în cadrul ambasadei României la Madrid.

Tania Popa, şeful Consulatului General al României la Cernăuţi, a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, Direcţia Moldova, din 1994 până în 2000. În perioada 2000-2004 a fost prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chişinău, iar din martie 2006 este prim-colaborator, consilier, la Ambasada României la Sofia.

Romeo Stanciu, noul consul general la Cracovia, a fost din 2005 şi până în prezent ministru-consilier, prim-colaborator la Ambasada României în Ucraina. Între 1999-2001 şi 1993-1997 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul  Ambasadei României în Polonia.

Gabriel Aldea este ministru-consilier în cadrul ambasadei României în Belgia, din luna mai 2003. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS