20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Emil Săndoi: "Nu m-am gândit la demisie, am stabilit o strategie pe termen lung"

Fotbal, Emil Săndoi: „Nu m-am gândit la demisie, am stabilit o strategie pe termen lung”

Selecţionerul echipei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat astăzi că nu se gândeşte să demisioneze în urma necalificării la barajul pentru CE din 2009, întrucât are de gând să propună o nouă generaţie de fotbalişti ce pot face pasul către prima reprezentativă, informează NewsIn.

"Nu m-am gândit la demisie, am stabilit o strategie pe termen lung, iar în acest sens am monitorizat grupele de jucători născuţi în 1988/1989. Am deja structurat un lot compus din aceşti fotbalişti, iar mie îmi place să lucrez cu jucători tineri", a spus Săndoi, care s-a arătat afectat de ratarea calificării la barajul pentru CE din 2009: "Îmi pare rău că această singură înfrângere a acestei generaţii a fost şi cea decisivă, iar pentru mine este o surpriză acest rezultat".

Emil Săndoi a apreciat că "multele greşeli individuale şi nesiguranţa pe faza defensivă" repezintă cauza care explică evoluţia tricolorilor din meciul cu Ţara Galilor. Mai mult, selecţionerul naţionalei de tineret a României a opinat că are şi el o parte de vină pentru ratarea calificării la barajul pentru CE din 2009: "Atunci când nu iese bine fiecare îşi face procese de conştiinţă, iar dacă ar fi fost după mine, aş fi vrut să fac 5-6 schimbări cu Ţara Galilor".

Altfel, în opinia lui Emil Săndoi fotbalişti precum Silviu Lung Junior, Găman, Gângioveanu (Universitatea Craiova), Iorga, Elek (Oţelul Galaţi), Cârstoiu, Doman (FC Argeş), Tene ("U" Cluj) sau Hora (Bistriţa) vor forma următoarea generaţie a echipei naţionale de tineret. De asemenea, selecţionerul naţionalei de tineret a României este convins că din lotul de jucători care au participat la campania de calificare pentru CE din 2009, "Tătăruşanu, Pantilimon, Deac şi Ropotan pot face pasul către naţionala mare".

Naţionala U21 a României a pierdut marţi meciul cu Ţara Galilor, scor 0-3, din preliminariile Campionatului European din 2009 şi a ratat calificarea la baraj, nereuşind să obţină nici locul 2, deoarece Franţa s-a impus în faţa Bosniei în celălalt meci al grupei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU