12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSancţiuni la vârful IPJ Dolj

Sancţiuni la vârful IPJ Dolj

După zecile de scandaluri înregistrate în ultimul an în Craiova, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au verificat modul în care poliţiştii din cadrul IPJ Dolj şi-a făcut treaba, controlul încheindu-se cu sancţionarea a 24 de subofiţeri şi ofiţeri.

Ultima verificare efectuată la IPJ Dolj de Direcţia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) s-a încheiat cu sancţionarea a 24 de poliţişti din 38 cercetaţi în prealabil. Înainte de acest control, în prima parte a acestui an, după zecile de scandaluri, altercaţii şi răfuieli cu săbii şi pistoale pe străzile Craiovei, au „picat“ şeful Poliţiei Municipiului Craiova şi şeful IPJ Dolj. 
Prima „victimă colaterală“ a scandalurilor din Craiova a fost comisarul-şef Ion Constantin, şeful Poliţiei Municipiului Craiova. Acesta a fost eliberat din funcţie pe 3 octombrie 2007, după ce, pe 31 septembrie, familiile de romi Miclescu şi Poenaru s-au încăierat pe strada Budai Deleanu din localitate. În scandal au fost folosite pistoale, săbii şi bâte, aceasta soldându-se cu şase persoane rănite. După câteva luni, pe 5 februarie, tot după un scandal de proporţii petrecut în centrul Craiovei, comisarul-şef Georgel Enescu şi-a depus demisia, după ce ministrul Cristian David solicitase şefului IGPR schimbarea conducerii IPJ Dolj.

Atinşi la salariu

După demisiile celor doi comisari-şefi, IGPR a dispus efectuarea unui control la IPJ Dolj. Lucrătorii Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR au dispus cercetarea prealabilă faţă de 38 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul poliţiei judeţene doljene, conform Serviciului Comunicare Publică al IGPR. Rezultatele controlului nu au fost făcute publice, acestea fiind comunicate de Poliţia Română numai în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Conform reprezentanţilor Serviciului Comunicare Publică al IGPR, după cercetarea prealabilă faţă de cei 38 de poliţişti, 24 dintre ei au fost sancţionaţi. Dintre aceştia, 15 au fost atenţionaţi şi cinci au primit mustrare scrisă. De asemenea, s-a dispus diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de trei luni pentru un poliţist, cu 10% pe aceeaşi perioadă pentru altul şi  cu 5% pe o perioadă similară pentru alţi doi.
Reprezentanţii IGPR au precizat că fostul şef al IPJ Dolj nu a fost cercetat în prealabil, însă cei doi adjuncţi ai săi, comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Liviu Ţiulescu, au fost sancţionaţi cu atenţionare. Dintre poliţiştii cu funcţii de conducere în cadrul IPJ Dolj au mai fost cercetaţi patru şefi de servicii, doi dintre ei fiind sancţionaţi, unul cu atenţionare şi altul cu mustrare scrisă. De asemenea, au făcut obiectul cercetării prealabile efectuate de IGPR şi trei şefi de secţii, unul dintre aceştia fiind sancţionat cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII