23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMutu a cerut TAS să anuleze decizia FIFA prin care trebuia să plătească daune către Chelsea

Mutu a cerut TAS să anuleze decizia FIFA prin care trebuia să plătească daune către Chelsea

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat astăzi, într-un comunicat de presă, că fotbalistul român Adrian Mutu a cerut TAS să anuleze decizia Camerei de Rezolvare a Disputelor, prin care trebuia să plătească daune fostului său club, Chelsea Londra.

"Fotbalistul român Adrian Mutu a depus un apel la TAS contra deciziei din 7 mai 2008 a Camerei de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA. Potrivit acestei decizii, Mutu este obligat să plătească suma de 17.173.990 de euro cu titlul de compensaţii către fostul său club, Chelsea FC, pentru ruperea contractului", se arată în comunicatul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, citat de NewsIn.

TAS a anunţat că Adrian Mutu a cerut anularea deciziei FIFA şi ca el să nu mai plătească nicio compensaţie grupării engleze.

Tribunalul a precizat că modalităţile privind procedura de arbitraj vor fi comunicate ulterior, dar în mod normal deciziile definitive ale TAS vin după aproximativ patru luni de la primirea apelului.

FIFA a anunţat iniţial că jucătorul român trebuie să plătească daune materiale în valoare de 12 milioane de euro, după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea londoneză în urma faptului că fotbalistul a fost depistat pozitiv cu cocaină, la un test din octombrie 2004.

Mutu s-a transferat la Chelsea Londra în 2003, de la Parma, iar din cauza consumului de cocaină a fost suspendat pentru şapte luni. În timpul suspendării, atacantul român a semnat cu Juventus Torino, fiind jucător liber de contract. În prezent el evoluează la Fiorentina.

Avocaţii lui Adrian Mutu au declarat imediat după ce decizia Camerei de Rezolvare a Disputelor a fost oficializată că vor depune apel şi vor susţine în faţa TAS că jucătorul român a fost discriminat de către oficialii grupării britanice. Motivul va fi că au mai existat cazuri similare cu cel în care a fost implicat Mutu, dar nu s-a luat o astfel de decizie în privinţa plăţii de daune financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS