14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInternet Explorer pierde din cota de piaţă şi în luna august 2008

Internet Explorer pierde din cota de piaţă şi în luna august 2008

Browser-ul Internet Explorer, al Microsoft, a mai pierdut aproape un punct procentual din cota de piaţă, în luna august 2008 înregistrând a doua mare scădere din acest an, potrivit agenţiei de monitorizare Net Applications Inc, citată de site-ul de specialitate computerworld.com.

Potrivit reprezentanţilor Net Applications Inc., pierderea de către Internet Explorer a 0,9 puncte procentuale în luna august este a doua ca mărime, cea mai mare înregistrându-se în luna mai, de 1,1 puncte procentuale. Ca urmare, rivalii Internet Explorer (IE), browserele Firefox (de la Mozilla), Safari (de la Apple) şi Opera, şi-au mărit cota de piaţă în ultima lună.
 
Potrivit companiei, pe lângă toate aceste browsere, Microsoft are de înfruntat şi concurenţa Google, care a lansat un nou browser, numit Chrome, obţinând imediat după lansare 1% din piaţă.

În luna august, IE reprezenta 72,2% din totalul de browsere folosite pentru a accesa cele 40.000 de site-uri monitorizate de Net Applications Inc. Acest procentaj raportează o scădere de aproximativ 0,9 puncte procentuale, începând din iunie şi până la sfârşitul lunii iulie.

O cauză ar putea fi legată de lansarea noii versiuni IE 8 beta 2, este de părere vice-preşedintele executiv de marketing la Net Applications, Vince Vizzaccaro. Potrivit acestuia, în timp ce încercau această nouă versiune a IE, utilizatorii foloseau şi alte browsere, pentru a le evalua comparativ.
    
Conform rezultatelor monitorizării, Firefox şi-a crescut cota de piaţă cu aproximativ jumătate de punct procentual, urcând de la 19,2% în iulie şi ajungând la 19,7%, spre sfârşitul lunii august. Alte browsere şi-au mărit şi ele cotele. Safari a urcat de la 6,1% la 6,4%, în timp ce Opera a urcat de la 0,69% în iulie, până la 0.74% la sfârşitul lunii august 2008.
  
Net Applications Inc., a fost fondată în 1999 şi este o companie de monitorizare a traficului şi volumului de informaţie, pentru webmasteri şi eMarketers. Cu sediul în Statele Unite al Americii, California, compania distribuie serviciile sale prin intermediul a peste 7000 de parteneri şi afiliaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS