17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdeverinţele nefolosite pentru motorina subvenţionată trebuie restituite până pe 15 octombrie

Adeverinţele nefolosite pentru motorina subvenţionată trebuie restituite până pe 15 octombrie

Agricultorii care vor solicita subvenţionarea motorinei pentru culturile de toamnă şi nu vor folosi toată cantitatea sunt obligaţi să returneze adeverinţele pentru motorina subvenţionată direcţiilor agricole până la 15 octombrie, a declarat pentru NewsIn Elena Tatomir, director în cadrul MADR.

În cazul în care adeverinţele nu vor fi returnate, agricultorii vor apărea ca debitori cu sumele aferente adeverinţelor pentru motorina neutilizată.

Măsura este înscrisă într-un ordin al ministrului agriculturii publicat în Monitorul Oficial.

"Ordinul stipulează ca până la 15 octombrie să se returneze adeverinţele pentru cantităţile neutilizate de motorină subvenţionată cu un leu pe litru, pentru a fi redistribuite altor beneficiari", a precizat Elena Tatomir.  

Pentru culturile de toamnă, data limită de depunere a cererilor pentru motorina subvenţionată este de 30 septembrie, se arată în Monitorul Oficial.

Totodată, data limită de utilizare a adeverinţelor pentru achiziţionarea motorinei de la furnizori este 15 noiembrie, iar data limită pentru depunerea deconturilor justificative de către furnizori la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene este de 28 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS