12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotociclişti reţinuţi la Mamaia după ce au împuşcat un militar american

Motociclişti reţinuţi la Mamaia după ce au împuşcat un militar american

Poliţiştii constănţeni i-au reţinut, sâmbătă, pe cei patru motociclişti suspectaţi de participare la scandalul din staţiunea Mamaia, în care au fost implicaţi şi cinci soldaţi americani care se aflau în timpul liber, informează NewsIn.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanţa, subinspector Radu Croitoru, pe numele celor patru motociclişti din Călăraşi au fost emise ordonanţe de reţinere şi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în scandalul de vineri noaptea ar fi fost implicaţi, Florinel Georgică M. de 27 de ani, Valentin E. de 29 de ani, Marius P. de 27 de ani şi Nicolae L. de 26 de ani, toţi din Călăraşi, doi dintre ei folosind câte un pistol cu bile de cauciuc şi rănindu-l pe unul dintre cetăţenii americani. Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic prin Serviciul de Urgenţă 112 că pe faleza din staţiune s-a produs un scandal. Pe lângă cei patru tineri din Călăraşi, în altercaţie au fost implicaţi şi cinci cetăţeni americani. În urma cercetărilor s-a stabilit că în timp ce se aflau pe trotuarul de pe faleză, cetăţenii americani au fost speriaţi de trecerea unor motociclete la distanţă foarte mică. La faţa locului, poliţiştii au găsit 16 tuburi de cartuş, 3 bile de cauciuc şi un arc metalic recuperator de tip încărcător.

Unul dintre cetăţenii americani a fost rănit şi transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar acesta nu a necesitat internarea. Militarii americani se află la Constanţa pentru a desfăşura antrenamente cu scafandrii români, iar vineri noaptea se aflau în timpul liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII