10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Liga 1, etapa a VI-a: DINAMO - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0

Fotbal, Liga 1, etapa a VI-a: DINAMO – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0

Echipa antrenată de Mircea Rednic, Dinamo, a trecut, sâmbătă, de Universitatea Craiova, scor 1-0, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii I, pe care roş-albii l-au terminat cu doi oameni mai puţin pe teren, după eliminările lui Julio Cesar şi Ropotan, informează NewsIn.

DINAMO-UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0 (M. Niculae 52)

Dinamo: Lobonţ – Homei, J. Cesar Correa, Tamaş (Moţi 35), Pulhac – Torje, Ropotan, Diakite (M. Niculae 46), Campos (Ad. Cristea 46) – Bratu, Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Universitatea Craiova: Bornescu – Dănănae (Bărboianu 80), Găman, Mitchell, Rose – Stoica, Dilevski – Gângioveanu (Stoianof 74), Prepeliţă, F. Costea – Dina (Firţulescu 60). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Ropotan 11, 71 Tamaş 33/Prepeliţă 58, Gângioveanu 60

Cartonaşe roşii: J. Cesar Correa 53, Ropotan 71/Mitchell 53

Arbitri: Mugurel Drăgănescu – Marcel Savaniu, Cristian Nica

Stadion: Dinamo; Spectatori: 6.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 52: Pulhac a centrat de pe partea stângă, iar mingea a ajuns la Marius Niculae, care a marcat cu un şut din întoarcere, de la circa 11 metri.

Universitatea Craiova a reuşit să marcheze în minutul 30 prin Mihai Dina, însă golul a fost anulat corect de centralul Mugurel Drăgănescu, pe motiv de ofsaid, după o semnalizarea a asistentului Cristian Nica.

Gabriel Tamaş, care a fost pentru a doua oară consecutiv titular la Dinamo, s-a accidentat la gleznă şi a fost înlocuit în minutul 35 al partidei cu Cosmin Moţi.

În minutul 53, Mitchell l-a faultat pe Lobonţ şi s-a creat un meleu între jucătorii celor două echipe, iar acelaşi Mitchell l-a lovit cu cotul în figură pe Moţi şi a fost eliminat. De asemenea, brazilianul Julio Cesar a fost eliminat de Mugurel Drăgănescu cu uşurinţă, după ce şi-a împins un adversar.

Dinamo a rămas în 9 jucători de câmp, în minutul 71 al partidei, când Adrian Ropotan a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Jucătorul a primit primul cartonaş galben în minutul 11, pentru un fault la mijlocul terenului, în timp ce pe al doilea l-a văzut după ce a lovit un adversar cu cotul.

De la roş-albi au lipsit Andrei Cristea şi Ianis Zicu, ambii accidentaţi, dar şi Miranda, care nu a fost reţinut de Rednic în lot, pentru al 5-lea meci consecutiv. Atacantul argentinian a fost trimis la echipa a doua, însă jucătorul se află foarte aproape de o despărţire de clubul din Ştefan cel Mare. El nu a evoluat nici în meciul pe care formaţia secundă a clubului l-a disputat sâmbătă împotriva celor de la Petrolul Ploieşti, scor 0-0.

La gazde a debutat cu ocazia acestei partide brazilianul Julio Cesar, fost jucător la Real Madrid şi AC Milan, care a fost adus de dinamovişti la echipă în urmă cu două săptămâni. De asemenea, Diakite fost pentru prima dată titular, după ce debutat în Liga I la meciul din etapa a 5-a cu Rapid, scor 1-2.

La meciul de pe stadionul Dinamo au mai asistat: preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, fostul acţionar al roş-albilor, Gigi Neţoiu, care a urmărit partida împreună cu selecţionerul Victor Piţurcă, impresarul Ioan Becali. Din partea dinamoviştilor au fost la meci Cristian Borcea, Vasile Turcu, Nicolae Badea şi Cornel Dinu, în timp ce din partea oltenilor au fost prezenţi Ilie Balaci şi Adrian Mititelu.

Cosmin Moţi, despre care se spune că este foarte aproape de un transfer la gruparea italiană Lazio, dar şi Adrian Cristea au fost pentru prima dată rezerve în acest sezon, ei fiind înlocuiţi în formaţia de start de Mircea Rednic cu Julio Cesar, respectiv Campos. Astfel, Bogdan Lobonţ, Cristian Pulhac şi Adrian Ropotan au rămas singurii jucători care au fost titulari în toate partidele dinamoviştilor din această ediţie a Ligii I.

În urma reuşitei din acest meci, Marius Niculae a ajuns la cota 2 în clasamentul golgheterilor, el mai reuşind să înscrie un gol în partida cu CS Otopeni, scor 3-2, de asemenea decisiv.

La meci a fost prezent şi angolezul Ze Kalanga, care a urmărit meciul de la masa presei. Jucătorul a fost împrumutat de Dinamo pentru un sezon la Boavista Porto, iar acum a revenit în România, pentru că mai are contract cu formaţia din Ştefan cel Mare până în 2011.

Dinamo şi Universitatea Craiova s-au întâlnit până acum de 86 de ori, iar roş-albii au obţinut 46 de victorii, s-au înregistrat 18 rezultate de eg alitate, iar de 22 de ori s-au impus oltenii. Golaverajul este net favorabil bucureştenilor, care au marcat 163 de goluri şi au primit doar 92.

Ultimul succes al Universităţii în faţa lui Dinamo, în meciurile disputate la Bucureşti, s-a înregistrat în urmă cu 14 ani, pe data de 28 octombrie 1994, când Ionel Gane, actualul secund al lui Nicolo Napoli, a înscris unicul gol.

În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi a trecut pe primul loc în clasament, în timp ce Universitatea Craiova rămâne pe locul 8, cu 10 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII