15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate600 de hectare de vegetaţie au ars în sudul Franţei

600 de hectare de vegetaţie au ars în sudul Franţei

Aproximativ 600 de hectare de vegetaţie ard de ieri după amiaza în regiunea Aude, din sudul Franţei, după ce focul a izbucnit în două locuri din masivul Corbières. Aproape 400 de pompieri şi nouă avioane de intervenţie în caz de incendiu se luptă cu flăcările. Cele două focare de incendiu sunt situate la aproximativ 15 kilometri unul de celălalt şi formează cel mai mare incendiu izbucnit în această vară în bazinul mediteranean. Potrivit autorităţilor, focul se răspândeşte foarte repede din cauza secetei.
Primul incendiu a fost semnalat ieri în jurul orei locale 17.30 într-o zonă locuită din masivul Corbières. Aici, flăcările au mistuit aproximativ 450 de hectare de pădure de pin şi azi dimineaţa focul încă ardea.
Al doilea incendiu, care a fost raportat în jurul orei 22.30, a izbucnit la 15 kilometri vest de primul focar şi a distrus 150 de hectare de vegetaţie în timpul nopţii. Autorităţile spun însă că "evoluţia situaţiei este favorabilă".
Nu au fost raportate victime şi nici importante pagube materiale în această regiune situată în apropiere de satul Saint-André-de-Roquelongue.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS