23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficant de persoane în Germania, reţinut de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Traficant de persoane în Germania, reţinut de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

·Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, în colaborare cu ofiţeri din cadrul S.I.P.I. Mehedinţi şi sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi au reţinut un cetăţean german, care transporta în Germania tinere românce în scopul practicării prostituţiei;
·Acesta le promitea fetelor (părinţilor acestora) că se căsătoreşte cu ele sau le obţine, în mod legal, locuri de muncă bine plătite, la destinaţie, tinerele fiind însă sechestrate şi obligate să se prostitueze;
·Şase fete, printre care şi două minore, au „căzut în plasa” traficantului, în urma exploatării a trei dintre ele, bărbatul obţinând profituri de peste 30.000 euro;
·În prezent, pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, trafic de minori şi  proxenetism, acesta riscând o pedeapsă  de până la 15 ani.   
       
Informaţia

În luna iunie 2008, poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi ofiţerii Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi au obţinut date şi informaţii referitoare la cetăţeanul german V. Nenad, in varsta de 37 ani, care se ocupa cu racolarea de persoane (fete tinere, printre care şi minore), cărora le promitea că se căsătoreşte cu ele, după o „perioadă de probă” sau că le obţine locuri de muncă bine plătite (400-1.000 euro), ca dansatoare şi menajere în Germania, oraşul Stockach.
Având părinţii originari dintr-un sat de la graniţa Serbiei cu România şi cunoscând bine limba română, acesta s-a deplasat, în repetate rânduri, în perioada 2007 – 2008, în România, în localităţile Vânju Mare şi Jiana din judeţul Mehedinţi, unde a profitat de naivitatea unor persoane cu situaţie materială precară şi a racolat mai multe tinere pe care le-a transportat în Germania. La destinaţie, trei dintre fetele racolate au fost sechestrate şi obligate să practice prostituţia, traficantul obţinând „profituri substanţiale”, de pe urma exploatării tinerelor.
       
Documentarea activităţii infracţionale

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, sub supravegherea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi au procedat la documentarea întregii activităţi infracţionale a traficantului.
Astfel, s-a stabilit că, în luna iunie 2007, V. Nenad a convins parinţii a două minore de 14 ani, respectiv 16 ani din localităţile Vlădaia şi Jiana, judeţul Mehedinţi să le permită acestora să-l însoţească în Germania, unde le va oferi locuri de muncă bine plătite, precum şi cazare. În baza acordului părinţilor şi al tinerelor fete, barbatul le-a transportat în Germania, unde, sub ameninţari cu bătaia sau reclamarea la poliţie pentru şedere ilegală, le-a obligat să se prostitueze „în beneficiul său”.
În acelaşi mod, a procedat şi cu Afrodita S., de 22 de ani din localitatea Vânju Mare – jud. Mehedinţi, căreia i-a promis că se căsătoreşte cu ea, convingând-o să îl însoţească în Germania. La destinaţie însă, tînăra a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu alţi barbaţi.
Toate fetele erau „cazate” în locuinţa bărbatului, le erau reţinute documentele de identitate şi li se aduceau clienţi, identificaţi pe internet – pe site-urile matrimoniale, cu care erau obligate să aibă relaţii sexuale.
V. Nenad contacta, personal, cetăţenii germani, negocia preţul – primind anticipat contravaloarea serviciilor prestate (100 de euro) – după care victima era obligată să însoţească „beneficiarul” şi să întreţină raporturi sexuale. Câştigul zilnic obţinut de traficant era între 200 şi 400 de euro, în total, acesta obţinând un „profit” de peste 30.000 euro.

Reţinerea traficantului

În ziua de 22. 08. 2008, după o supraveghere operativă derulată pe parcursul a 3 zile,  poliţiştii de frontieră mehedinţeni, cu sprijinul colegilor din cadrul IJPF Timis, l-au prins, în flagrant, pe traficant la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.
Acesta intenţiona să iasă din ţară cu autoturismul personal, însoţit de alte trei tinere, cu vârste cuprinse între 14-22, pe care urma să le ducă în Germania, în acelaşi scop, practicarea prostituţiei.
În cadrul cercetărilor, una din fete a declarat că i se promisese că, dupa o perioada de probă, urmau să se căsătorească, iar celorlalte două li se obţineau locuri de muncă ca dansatoare într-un bar german.
La percheziţia efectuată asupra cetăţeanului german, poliţiştii de frontieră mehedinţeni  au găsit diverse înscrisuri, prin care acesta ţinea o „evidenţă contabilă” riguroasă a sumelor de bani câştigate de pe urma exploatarii fetelor, precum şi o programare strictă, pe nume de clienţi, zile şi locuri, unde tinerele urmau „să-şi ofere” serviciile sexuale.
                                                                                           
Pedeapsa
                                   
Procurorul desemnat din cadrul Biroului Teritorial Mehedinţi din cadrul D.I.I.C.O.T. a emis rechizitoriul împotriva lui V. Nenad pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi,  trafic de minori şi proxenetism .
Instanţa de Judecată de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a luat măsura preventivă de nepermitere a ieşirii din ţară pentru 30 zile, începând cu data de 25.08.2008.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII