13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchiparea unui elev pentru şcoală costă cel puţin 500 de lei

Echiparea unui elev pentru şcoală costă cel puţin 500 de lei

Noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, iar goana după rechizite a început. Rafturile marilor magazine sunt ticsite cu caiete, pixuri, uniforme şi ghiozdane iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Echiparea pentru şcoală a unui elev de clasa întâi îi va costa pe părinţi aproximativ 500 de lei.
Pentru a umple un ghiozdan cu tot ce trebuie este nevoie de 180-200 de lei. Un ghiozdan costă între 30 şi 90 de lei, caietele – 50 de bani fiecare, iar un penar, cu tot ce trebuie, cam 15 lei. Acuarelele, plastilina, creioanele colorate şi blocul pentru desen mai costă încă 30 de lei.
În marile magazine puteţi găsi şi uniforme şcolare. Preţul maxim: 60 de lei. Cei mai mulţi dintre părinţi nu sunt interesaţi însă de aceste vestimentaţii ale elevilor. Fiecare şcoală are propria uniformă care se plăteşte la începerea anului şcolar, dar sunt şi unităţi de învăţământ care au renunţat la vestimentaţia obligatorie.
Şi cum mintea sănătoasă stă într-un trup sănătos, din recuzita elevului n-ar trebui să lipsească nici echipamentul sportiv. Un trening şi pantofii sport costă 100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU