30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePRM va vota pentru începerea urmăririi penale în cazurile Şereş şi Păcurar

PRM va vota pentru începerea urmăririi penale în cazurile Şereş şi Păcurar

PRM va vota pentru declanşarea urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, a anunţat astăzi liderul partidului Corneliu Vadim Tudor.

"Parlamentarii PRM vor vota şi pentru urmărirea penală lui Ioan Codruţ Şereş de la Partidul Conservator, a lui Paul Păcuraru de la PNL şi a lui Şerban Mihăilescu de la PSD", a declarat azi preşedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor .

Corneliu Vadim Tudor nu a vrut să dea detalii despre dosarele celor în cauză, dar în ceea ce-l priveşte pe Şereş a declarat că "sunt chestiuni de o gravitate ieşită din comun, care în mod normal, dacă e adevărat ce spun casetele SRI, un caz ca ăsta trebuie să ducă direct la închisoare".

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat luni că  s-a decis convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 25-28 august pentru solicitarea începerii urmăririi penale în cazul ministrului muncii Paul Păcuraru şi a fostului ministru al economiei Codruţ Şereş.

Potrivit lui Văcăroiu, Biroul Permanent a stabilit, în unanimintate, ca senatorii să aibă câteva zile de sesiune extraordinară, perioadă în care se va da un vot pe rapoartele Şereş şi Păcuraru. În acest context, preşedintele Senatului a menţionat că reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezenţi în Biroul Permanent şi-au dat acordul pentru votarea începerii urmăririi penale a celor doi, nu pentru că dosarele ar fi "beton", ci pentru că atât Paul Păcuraru, cât şi Codruţ Şereş, trebuie să se apere în instanţă.

Văcăroiu a explicat că luni, 25 august, la ora 13.00, cele trei rapoarte vor fi difuzate la casetele senatorilor şi abia atunci vor deveni şi publice. Până marţi, a continuat preşedintele Senatului, senatorii vor putea să le studieze, astfel că se va putea începe dezbaterea în plen şi, în final, votul. Nicolae Văcăroiu a precizat că s-a luat decizia ca sesiunea extraordinară să dureze patru zile pentru a nu exista posibilitatea invocării motivului lipsei regulamentare de timp (trei zile) pentru studierea rapoartelor.

Preşedintele Senatului a precizat că votul va fi secret cu bile, iar pentru cererea începerii urmăririi penale este nevoie de jumătate plus unu dintre numărul senatorilor, care calculat la total de 137 de mandate înseamnă 69 de voturi. Prima dată se va da un vot pentru cele două cauze ale lui Codruţ Şereş, apoi pentru cea a lui Paul Păcuraru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS