13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia a anunţat NATO că îşi opreşte cooperarea militară cu Alianţa

Rusia a anunţat NATO că îşi opreşte cooperarea militară cu Alianţa

Rusia a notificat astăzi NATO că şi-a suspendat activităţile de cooperare militară cu ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice până la noi ordine, a anunţat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei militare occidentale, citată de Reuters.

"Rusia ne-a informat prin canale militare că Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a luat decizia de a opri evenimentele internaţionale de cooperare militară programate între Rusia şi ţările NATO…până la primirea altor instrucţiuni", a declarat Carmen Romero, purtătoare de cuvânt a NATO.

Norvegia, Estonia şi Letonia, ţări membre NATO, anunţaseră deja că au primit o notificare din partea Moscovei în acest sens.

Decizia Rusiei intervine după ce NATO a hotărât săptămâna aceasta că menţinerea unor relaţii de normalitate cu Moscova nu mai este posibilă până când Moscova nu-şi retrage trupele din Georgia în conformitate cu prevederile armistiţiului destinat să pună capăt conflictului legat de pronvicia separatistă georgiană Osetia de Sud.

NATO şi Rusia au cooperat în domenii precum sistemele de apărare antirachetă de mică amploare, activităţi navale, lupta antiteroristă şi schimburi academice, iar la începutul acestui an au semnat un acord pentru tranzitul prin Rusia al echipamentului neletal destinat frontului din Afganistan.

Purtătoarea de cuvânt a declarat că NATO a luat notă de măsura luată de Rusia, dar nu a putut preciza dacă decizia va afecta şi acordul de tranzit referitor la Afganistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU