30.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii care nu sunt titulari susţin vineri examenul pentru posturile de suplinitori

Profesorii care nu sunt titulari susţin vineri examenul pentru posturile de suplinitori

Profesorii care nu sunt titulari în învăţământ şi cei care nu au susţinut sau au luat note mai mici de 5 la examenul de titularizare din iulie, vor susţine, vineri, examenul pentru ocuparea posturilor de suplinitori, a anunţat astăzi Ministerul Educaţiei.

Potrivit ministerului, sunt disponibile 66.492 de catedre netitularizabile, dintre care 36.003 în mediul urban şi 30.489 în mediul rural.

Candidaţii vor trebui să fie în sălile de concurs cu o oră mai devreme de începerea examenului, la ora 10.00, şi vor avea la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor. 

Rezultatele vor fi afişate, sâmbătă, la sediile inspectoratelor şcolare şi în şcolile unde s-a desfăşurat examenul, urmând ca până duminică să fie depuse şi contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale este programată pe 25 august.

În perioada 23 august – 1 septembrie va avea loc repartizarea candidaţilor pe posturi prin detaşare la cerere şi suplinire. La repartizare care vor participa atât absolvenţii examenului de vineri, cât şi profesorii care au luat au promovat examenul de titularizare din 16 iulie dar nu au putut fi repartizaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS