28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBalcanik Moto Rock de la Veliko Tărnovo reuneşte la start şi motociclişti din România

Balcanik Moto Rock de la Veliko Tărnovo reuneşte la start şi motociclişti din România

Premierul bulgar Serghei Stanişev, care este un adept înflăcărat al motociclismului şi altor sporturi extreme, a fost invitat la Soborul Balcanik Moto Rok care va avea loc la Veliko Tîrnovo joi, vineri şi sâmbătă, pe dealul Pădurea Sfântă.
Punctul forte al evenimentului va fi moto-defilarea şi urcarea dealului Ţareveţ în cursul zilei de sâmbătă.
Soborul Balcanik Moto Rok, Veliko Tîrnovo 2008,  este organizat de către cluburile orăşeneşti “Boliari” şi “Bed Company”. Sunt invitaţi membri de motocluburi şi motociclişti din Bulgaria, România, Grecia, Serbia, Macedonia şi Polonia.   
Soborul a devenit deja o tradiţie, iar în cursul anilor trecuţi a fost vizitat de zeci de mii de adepţi  şi mai mult de 8.000 de motoare. Ideea îi uneşte pe iubitorii de motociclete, de muzica rock tradiţională unor astfel de serbări şi de  locul desfăşurării acestora – vechea capitală a Bulgariei ca centru turistic.
"Interesul pentru serbare este foarte mare, asta din cauza sezonului, perioada desfăşurării şi faptul că Soborul este pe teritoriul oraşului Veliko Tîrnovo şi dealul Pădurea Sfântă", s-au lăudat organizatorii.
Programul prevede concertele de mîine a unor trupe şi muzicanţi din Veliko Tîrnovo cu o seară rock- acustică. Vineri,  22 august, în jurul orei 19-20, va avea loc deschiderea oficială a soborului incluzând şi informaţiile cu sfaturile necesare pentru participanţi şi musafiri, privind măsurile de securitate şi folosirea accesoarelor, prezentarea specială a programului “Ţareveţ – sunet şi lumină” , precum şi concertele grupelor TROOPER /România/ si  АHАТ.
La 23 august, va avea loc moto-defilarea până la Ţareveţ cu pornire din centru oraşului Veliko Tîrnovo, întrecerea de viteză pe un segment al drumului principal Varna-Sofia, tragerea de motociclete şi alte jocuri distractive cu participarea directă a musafirilor în sobor, tomboli şi jocuri cu premii, concert al grupelor ODD CREW, SUNRIZE şi FOBUS – Bulgaria, cu participarea lui Nelko Kolarov – pianist al lui  Robin Geeb de la The Bee Gees şi Joe Lee Tarner de la Deep Purple и Rainbow/, sărbătoarea se va încheia sâmbătă la miezul nopţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS