17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJO 2008 - România-Norvegia 23-24, în Grupa A la handbal feminin

JO 2008 – România-Norvegia 23-24, în Grupa A la handbal feminin

Selecţionata de handbal feminin a României a pierdut astăzi în faţa naţionalei Norvegiei, scor 23-24 (11-12), în cea de-a cincea partidă a tricolorelor în Grupa A şi a terminat pe locul 2 în grupă, informează site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Pentru România au punctat: Gâlcă, Amariei-câte 5 goluri, Neagu şi Maier-câte 4, Elisei şi Lecuşanu-câte 2 şi Huţupan-1.

România a deschis scorul prin Carmen Amariei (min1), dar Norvegia a egalat imediat. Cele două formaţii au trecut pe rând în avantaj de un gol, Norvegia distanţându-se la două goluri abia în minutul 22 (10-8). În minutul 26, portarul Luminiţa Huţupan a reuşit un gol spectaculos din propriul careu. Scorul la pauză a fost de 12-11 pentru norvegience, după ce Ramona Maier a marcat din aruncare de la 7 metri.

La reluare, pivotul Ionela Gâlcă restabileşte egalitatea, iar în minutul 41 tricolorele trec în avantaj, 15-14 (gol Ramona Maier). România a scăzut puţin ritmul şi i-a permis Norvegiei să conducă adesea la două goluri, dar intervenţiile excelente ale Luminiţei Huţupan au permis româncelor să recupereze diferenţa şi să treacă în avantaj cu 6 minute înainte de final (21-20, gol Gâlcă). În penultimul minut de joc, Carmen Amariei, scăpată pe cotraatac, este faultată clar, însă arbitrii ruşi nu acordă aruncare de la 7 metri. Antrenorul Gheorghe Tadici protestează şi primeşte cartonaşul roşu. Nordicele s-au impus la limită, 24-23 şi câştigă Grupa A, cu 10 puncte.

România s-a clasat pe locul secund, cu 8 puncte, iar în sferturile de finală ale competiţiei o va întâlni marţi, 19 august, pe ocupanta locului 3 din Grupa B (Coreea de Sud sau Ungaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU