22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJO 2008 - Constantina Diţă Tomescu a câştigat titlul olimpic în proba de maraton

JO 2008 – Constantina Diţă Tomescu a câştigat titlul olimpic în proba de maraton

Atleta română Constantina Diţă Tomescu a cucerit astăzi prima medalie olimpică de aur din istoria României în proba de maraton, după ce a terminat cursa de la Beijing cu timpul de 2h:26':44'', informează Reuters.

Pe locul 2 s-a clasat Catherine Ndereba (Kenya) cu 2:27:06, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Zhou Chunxiu (China) cu 2:27:07.

O altă sportivă din România care a luat parte în finala probei de maraton, Lidia Şimon, s-a clasat pe locul 8 cu timpul de 2:27:51.

Campioana olimpică în proba de maraton de la Beijing, Constantina Diţă Tomescu, a declarat că a luat cursa pe cont propriu după 20 de kilometri deoarece i se părea că aleargă prea încet, iar acest lucru s-a dovedit decisiv în obţinerea medaliei de aur.

"Nu am avut o tactică anume înaintea maratonului. După 20 de kilometri am zis că e prea încet şi am plecat din pluton. Celelalte nu au venit după mine, poate nu au crezut că rezist, dar iată că Dumnezeu m-a ţinut tare şi a ieşit bine. Îmi doresc să fiu sănătoasă, şi după ce îmi voi reveni din efortul făcut în cursa de astăzi mă voi gândi dacă voi participa şi la Olimpiada de la Londra din 2012", a spus la Antena 3 Constantina Diţă Tomescu, cea mai vârstnică sportivă care a câştigat proba de maraton (38 de ani) de la introducerea acesteia în cadrul Jocurilor Olimpice, în anul 1984.

În urma acestei performanţe România are în prezent, la actuala ediţie a JO, 6 medalii: 3 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII